Γ. Οικονόμου: «Το “καλάθι του νοικοκυριού” δίνει ουσιαστική ανάσα στους οικονομικά ευάλωτους»

«Για δεύτερο μήνα η χώρα μας καταγράφει νέα αποκλιμάκωση του πληθωρισμού» ανέφερε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, επισημαίνοντας ότι άλλες ευρωπαϊκές χώρες είχαν υψηλότερο πληθωρισμό από τη δική μας: «Τα στοιχεία πιστοποιούν την πανευρωπαϊκή διάσταση της ακρίβειας εκθέτοντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Δεύτερον αποδεικνύουν ότι τα μέτρα ανάσχεσης της ακρίβειας αποδίδουν».

Αναφερόμενος στο «καλάθι του νοικοκυριού», είπε ότι η πρωτοβουλία αυτή αποδίδει και δίνει ουσιαστική ανάσα στους οικονομικά ευάλωτους συμπολίτες μας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ακόμη ότι στο 23,5% των προϊόντων η τιμή μειώθηκε και το συνολικό κόστος του «καλαθιού» είναι μειωμένο, ενώ είναι σημαντικό ότι ενισχύεται με νέα προϊόντα.

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης για το πετρέλαιο θέρμανσης ξεπερνούν τα 500 εκατ. ευρώ και ότι περισσότεροι από 940.000 συμπολίτες μας έχουν υποβάλει αίτηση.

Σχετικά με το νομοσχέδιο για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, την κυβερνοασφάλεια και την προστασία των προσωπικών δεδομένων, είπε ότι η κυβέρνηση έχει στόχο να εξασφαλιστεί η αναγκαία ισορροπία μεταξύ της προστασίας της ιδιωτικότητας και της εθνικής ασφαλείας.

Μάλιστα, ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε αναλυτικά στις διατάξεις και τις προβλέψεις του νομοσχεδίου, υπογράμμισε τις αλλαγές που ενσωματώθηκαν μετά τη δημόσια διαβούλευση. «Η ελληνική κυβέρνηση είναι η πρώτη που παρεμβαίνει δραστικά να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Η κυβέρνησή μας ποτέ δεν κρύβει τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Με τόλμη δίνει λύσεις. Παράλληλα συνδράμουμε αποφασιστικά τη Δικαιοσύνη.