Κιβωτός: Απομακρύνονται από τις δομές με εισαγγελική απόφαση ο πατέρας Αντώνιος και άλλα τρία άτομα

Την απομάκρυνση του πατέρα Αντωνίου από την Κιβωτό του Κόσμου αποφάσισαν με διάταξή τους οι εισαγγελείς οι οποίες διενεργούν την ποινική προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση, για λόγους προστασίας των ανήλικων.

Οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί προχώρησαν αυτεπαγγέλτως στην εν λόγω κίνηση που αφορά -εκτός από τον πατέρα Αντώνιο- άλλα τρία πρόσωπα, στα οποία πλέον απαγορεύεται να έχουν οποιαδήποτε σχέση με την Κιβωτό του Κόσμου.

H εισαγγελική διάταξη ισχύει για 90 μέρες και στη συνέχεια θα πρέπει να επικυρωθεί με δικαστική απόφαση. Με τη συγκεκριμένη απόφαση οι εισαγγελείς αποσκοπούν στο να μην μπορούν αυτά τα τέσσερα πρόσωπα να επηρεάσουν τα ανήλικα που φιλοξενούνται στη δομή.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το νέο διοικητικό συμβούλιο υπό την Αλεξάνδρα Μαρτίνου αποφάσισε την απόλυση τριών εργαζομένων σε δομές της οργάνωσης, οι οποίοι ήταν στενοί συνεργάτες του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας Σταματίας Γεωργαντή.

Συγκεκριμένα, εκτός «Κιβωτού του Κόσμου» τέθηκαν:

  • Ο 35χρονος παιδαγωγός από τη δομή της Πωγωνιανής, που έχει καταγγελθεί για βίαιες και κακοποιητικές συμπεριφορές εις βάρος παιδιών.
  • Η σύζυγος του 35χρονου, επίσης από τη δομή της Πωγωνιανής, κοινωνική λειτουργός και μέλος του προηγούμενου διοικητικού συμβουλίου.
  • Ο 35χρονος με καταγωγή από το Ιράκ, ο οποίος ήταν γενικός διευθυντής της οργάνωσης.