Καμία επίπτωση για την Τρ. Πειραιώς από την κατάρρευση της Thomas Cook

Με καμία επίπτωση στις εκταμιεύσεις προς την Thomas Cook αλλά και στις χρηματοδοτήσεις προς όλους τους πελάτες της από τον χώρο των ξενοδοχείων δεν κινδυνεύει η Τράπεζα. Πειραιώς.

Η Τράπεζα πέρυσι είχε ανοίξει γραμμή χρηματοδότησης 40 εκατ. ευρώ προς δυο θυγατρικές της Thomas Cook, την Helios και την Sunwick, από την οποία έχουν εκταμιευθεί 22 εκατ. ευρώ. Οι εκταμιεύσεις κατευθύνθηκαν σε ξενοδοχεία σε Κω και Ρόδο. Έναντι των δανείων αυτών η Τράπεζα Πειραιώς είναι πλήρως καλυμμένη τόσο διότι έχει ενέχυρα στις μετοχές των ξενοδοχείων, καθώς επίσης και προσημειώσεις στα ακίνητα.

Στο πλαίσιο αυτό πηγές από την Τράπεζα Πειραιώς αναφέρουν ότι δεν υπάρχει ανησυχία για την Τράπεζα από την κατάρρευση του βρετανικού ταξιδιωτικού ομίλου.

Επίσης,  οι εξελίξεις με την Τhomas Cook και τα δυο ξενοδοχεία τα οποία έχει χρηματοδοτήσει η Τράπεζα Πειραιώς δεν επηρεάζουν (domino effect) τις χρηματοδοτήσεις που έχει δώσει η Τράπεζα ή που σκοπεύει να δώσει σε άλλους επιχειρηματίες πελάτες της από την κλάδο των ξενοδοχείων.