Οι σειρήνες της αεράμυνας ήχησαν νωρίτερα σήμερα στο Κίεβο και ο δήμαρχος της πρωτεύουσας στην Ουκρανία κάλεσε τους κατοίκους να μην αγνοήσουν την προειδοποίηση, με αποτέλεσμα πολύς κόσμος να σπεύδει στα καταφύγια προκειμένου να προφυλαχθεί.
Κλειστές οι πρεσβείες ΗΠΑ, Ελλάδας, Ιταλίας και Ισπανίας
Η κατάσταση στην Ουκρανία έχει θέσει σε συναγερμό την Ουάσινγκτον, η οποία προχώρησε στο κλείσιμο της πρεσβείας στην ουκρανική πρωτεύουσα. Δεν είναι η πρώτη φορά που η πρεσβεία προειδοποιεί για μια δυνητικά σημαντική επίθεση. Παρόμοιες προειδοποιήσεις υπήρξαν την Πρωτοχρονιά και την Ημέρα Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας.
«Για λόγους προφύλαξης, η πρεσβεία θα παραμείνει κλειστή και οι υπάλληλοι της πρεσβείας έχουν λάβει οδηγίες να καταφύγουν στη θέση τους. Η πρεσβεία των ΗΠΑ συνιστά στους πολίτες των ΗΠΑ να είναι προετοιμασμένοι να καταφύγουν αμέσως σε περίπτωση που ανακοινωθεί αεροπορικός συναγερμός» αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση.
Μετά το προσωρινό κλείσιμο της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Κίεβο, η Ισπανία ανακοίνωσε επίσης ότι θα κλείσει τη δική της πρεσβεία λόγω μιας «πιθανής μεγάλης αεροπορικής επιδρομής» στην πρωτεύουσα, ενώ κλειστές είναι και οι πρεσβείες της Ιταλίας και της Ελλάδας.
Η βρετανική πρεσβεία στην Ουκρανία παραμένει ανοιχτή, ωστόσο η κυβέρνηση επισημαίνει ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί την κατάσταση στο Κίεβο.







