Ο Γιάννος Κοντόπουλος νέος CEO της ΕΧΑΕ και Πρόεδρος στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Ο κ. Γιάννος Κοντόπουλος εξελέγη, νέος CEO της ΕΧΑΕ κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας.

Ο κ. Κοντόπουλος έχει εργαστεί σε μεγάλες επενδυτικές τράπεζες και επεδυτικά κεφάλαια, και μεταξύ άλλων ήταν στέλεχος της Merrill Lynch, της UBS και άλλων.

Ο κ. Κοντόπουλος ανέλαβε το τμήμα ξένου συναλλάγματος της Merrill Lynch το 2002, μετά τη θέση του υπευθύνου στο αντίστοιχο τμήμα για τη Λατινική Αμερική. Στην ομάδα του, μαλιστα ήταν κσι ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αλεξ Πατέλης.

Η επίσημη ανακοίνωση από το Χρηματιστήριο

«Η Εταιρεία Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε. (ΕΧΑΕ) ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι το ∆ιοικητικό Συμβούλιο, σε έκτακτη συνεδρίασή του σήμερα, επέλεξε ομόφωνα, στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΧΑΕ, τον κ. Γιάννο Κοντόπουλο.

Ο κ. Γιάννος Κοντόπουλος είναι Partner, Chief Macro Strategist στο CQS Fund στο Λονδίνο, με προϋπηρεσία σε UBS και Merrill Lynch, ενώ έχει διατελέσει CEO στη Eurobank Asset Management. Είναι απόφοιτος των Πανεπιστημίων Columbia και Harvard των Ην. Πολιτειών.

Η εκλογή του κ. Κοντόπουλου ως νέου μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί σε προσεχή του συνεδρίαση.

Ο κ. Κοντόπουλος έχει μακρά και επιτυχημένη διεθνή εμπειρία στις παγκόσμιες κεφαλαιαγορές. Εχει εργαστεί σε ανώτερες διευθυντικές θέσεις της χρηματαγοράς στη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο και στην Αθήνα. Ξεκίνησε την καριέρα του στη Γουολ Στριτ στην Salomon Brothers.

Εχει διατελέσει Managing Director σε δύο από τις μεγαλύτερες διεθνείς τράπεζες επενδύσεων, όπως η UBS και η Merrill Lynch, όπου δημιούργησε και διηύθυνε μεγάλες ομάδες κορυφαίων αναλυτών, χτίζοντας ένα εκτεταμένο διεθνές δίκτυο επαφών με μεγάλους και σημαντικούς επενδυτικούς οίκους ανά τον κόσμο. Στην Ελλάδα, έχει εργαστεί ως Chief Investment Officer της Eurobank καθώς και ως διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Asset Management, της μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων στη χώρα.

Εχει εργαστεί επίσης και σε καίριες θέσεις σε hedge funds του εξωτερικού με επενδύσεις δισ στην παγκόσμια αγορά.

Ο κ. Κοντόπουλος είναι κάτοχος τίτλων Ph.D., M.Phil., και M.A στα οικονομικά από το Columbia University και A.B., επίσης στα οικονομικά από το Harvard University.