Πλησιάζει η ώρα της κρίσης για την 36χρονη δράστιδα της επίθεσης με το βιτριόλι

Με την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης της κατηγορούμενης  Έφης Κακαράντζουλα αναμένεται να αρχίσει η διαδικασία κατά τη σημερινή έβδομη ημέρα της δίκης για την επίθεση με το βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου. Στο δικαστήριο έδωσε σήμερα το «παρών» και η κατηγορούμενη, ενώ νωρίτερα έφτασε και η Ιωάννα.

Η υπεράσπιση θα επιδιώξει να πείσει δικαστές και ενόρκους να αντιμετωπίσουν τη δράστιδα της επίθεσης, η οποία έχει ομολογήσει, με πιο ευνοϊκό ποινικό χαρακτηρισμό της πράξης της.

Όπως εισάγεται η υπόθεση, η κατηγορούμενη αντιμετωπίζει ποινή που ως ανώτατο όριο έχει τα 15 χρόνια κάθειρξης, ωστόσο σε περίπτωση που η κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας μετατραπεί σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη τότε το ανώτατο όριο ποινής κατεβαίνει στα δέκα χρόνια.

Η ετυμηγορία των τριών τακτικών δικαστών και των τεσσάρων ενόρκων αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς ο τρόπος δράσης της 36χρονης, σόκαρε την κοινή γνώμη.

Στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας τόνισε ότι η 36χρονη εμφορούμενη από κίνητρα ποταπά και διακατεχόμενη από ανθρωποκτόνο δόλο περιέλουσε από κοντινή απόσταση με μεγάλη ποσότητα καυστικού οξέος την Ιωάννα Παλιοσπύρου και τράπηκε σε φυγή, ενώ έκανε λόγο για «ηθική μικρότητα» και «εκδικητικότητα» της κατηγορουμένης προτείνοντας την ενοχή της για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αδίκημα το οποίο τιμωρείται με ποινή κάθειρξης 15 ετών.

Είναι πολύ πιθανό σήμερα μετά το μεσημέρι το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο να δώσει την απάντησή του, την ετυμηγορία του για την υπόθεση, οπότε κατηγορουμένη και θύμα θα ακούσουν την ανακοίνωση της απόφασης των επτά μελών του.