Πάτρα: Σοβαρός τραυματισμός 6χρονου σε αγώνες καρτ – Διασωληνώθηκε στη ΜΕΘ Παίδων

Ένα εξάχρονο αγοράκι τραυματίστηκε πολύ σοβαρά και μεταφέρθηκε διασωληνωμένο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο, στη διάρκεια αγώνων καρτ στο κέντρο της Πάτρας.

Συγκεκριμένα στο κάτω μέρος της πλατείας Γεωργίου επί της οδού Μαιζώνος, ένα καρτ ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε πάνω στα κάγκελα όπου βρισκόταν ο 6χρονος που έπεσε στο πεζοδρόμιο και χτύπησε στο κεφάλι.

Δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες από γιατρό που βρισκόταν στο σημείο και παρακολουθούσε τους αγώνες, και αμέσως με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακομίστηκε στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο. Εκεί οι γιατροί προχώρησαν στην διασωλήνωσή του και κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του στην ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται.

Υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία και οι γιατροί περιμένουν να περάσει το πρώτο 24ωρο προκειμένου να μιλήσουν με ασφάλεια για την πορεία της υγείας του.

Ο αγώνας διακόπηκε και οι διοργανωτές έχουν προσαχθεί στο Β΄ Αστυνομικό Τμήμα Πατρών.

Ανακοίνωση των διοργανωτών

Οι διοργανωτές αναφέρουν σχετικά με το ατύχημα: «Το PICK διεκόπη μετά από ατύχημα που συνέβη κατά τη διάρκεια επίδειξης ενός φιλανθρωπικού event με τη συμμετοχή πολλών επωνύμων. Ενώ ήταν σε εξέλιξη η επίδειξη, το καρτ με το Νο2 αποσταθεροποιήθηκε στην ευθεία μετά από επαφή με άλλο καρτ και χτύπησε στα προστατευτικά πλαστικά (ζέρσεϊ). Στη συνέχεια η πορεία του ήταν ανεξέλεγκτη και χτύπησε ένα διερχόμενο ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίο. Λόγω της εξέλιξης αυτής αποφασίστηκε η διακοπή του PICK. Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές για την κατανόησή τους. Από την πρώτη χρονιά οργάνωσης του PICK πρώτο μέλημα ήταν και παραμένει η ασφαλής διεξαγωγή των αθλητικών δραστηριοτήτων εντός πίστας».