Τι ψάξαμε στο Google το 2020: Τσιόδρας-Χαρδαλιάς, επακούμβηση και…φραπόγαλο οι πρωταγωνιστές

Με την καθημερινότητά μας να περιστρέφεται γύρω από τον κορωνοϊό, είναι αναμενόμενο ότι στην κορυφή σχεδόν όλων των κατηγοριών αναδεικνύονται τα πρόσωπα και οι καταστάσεις που συνδέθηκαν με το θέμα της χρονιάς.

Σωτήρης Τσιόδρας και Νίκος Χαρδαλιάς βρέθηκαν στις δύο πρώτες θέσεις, ενώ σταθερά υψηλά παρέμειναν όλα τα θέματα που αφορούν την πανδημία. Είτε βρισκόμασταν εκτός σπιτιού, όπως ρωτούσαμε πού είναι υποχρεωτικές οι μάσκες, είτε κλεισμένοι μέσα, οπότε αναζητούσαμε συνταγές για ψωμί, τσουρέκια και… Dalgona Coffee, είτε εγκλωβισμένοι στο τηλε-σύμπαν, οπότε πασχίζαμε να ανακαλύψουμε το webex.

Ιδιαίτερα δημοφιλής φέτος ήταν η κατηγορία με τις αναζητήσεις καταστημάτων πρώτης ανάγκης που βρίσκονταν κοντά στο σπίτι μας, αφού τα περιοριστικά μέτρα δεν επέτρεπαν -και ακόμα δεν επιτρέπουν- τις μετακινήσεις εκτός δήμου ή περιφέρειας.

Οσο όμως και αν ο κορωνοϊός άλλαξε τη ζωή μας, υπήρξαν και άλλα γεγονότα που απασχόλησαν την κοινή γνώμη. Πολιτικά και κοινωνικά γεγονότα όπως οι αμερικανικές εκλογές, η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, το μεταναστευτικό, η μετατροπή σε τζαμί της Αγίας Σοφίας, η υπόθεση της πρωτοφανούς επιθέσεως με βιτριόλι στη νεαρή Ιωάννα είναι μερικά μόνο από αυτά που έψαξαν οι Ελληνες χρήστες του Διαδικτύου μέσα από τη δημοφιλή πλατφόρμα.

 

Παράλληλα, η λέξη «επακούμβηση» αποτέλεσε το αντικείμενο της απορίας χιλιάδων Ελλήνων χρηστών. Πρόκειται για τη λέξη που μπήκε στη ζωή μας -μαζί με την τουρκική επιθετικότητα- μετά τη σύγκρουση της φρεγάτας «Λήμνος» με το «Κεμάλ Ρέις». Επακούμβηση. λοιπόν, είναι η ήπια πρόσκρουση πλοίων.

Τα υπόλοιπα στο Goggle.

Πηγη:  eleftherostypos.gr