Η Κεντρική Κλινική Αθηνών συνδράμει το Ε.Σ.Υ. με 35 κλίνες

Η Κεντρική Κλινική Αθηνών στηρίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, διαθέτοντας 35 κλίνες για τις ανάγκες των ασθενών που δεν πάσχουν από κορονοϊό.

Με μια σειρά από δράσεις, παραχωρεί το 25% των κλινών της για non-COVID  περιστατικά, ενώ υποστηρίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας για άλλες, επείγουσες περιπτώσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σειρά δράσεων, προκειμένου να συνδράμει το κοινωνικό σύνολο και την πατρίδα που δοκιμάζονται από την πανδημία, υιοθετεί η Κεντρική Κλινική Αθηνών.

Αναλυτικά, πιστή στην αποστολή της «ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ», προχωρά στα εξής:

1.       Άμεσα, θέτει στη διάθεση του ΕΣΥ το 25% των κλινών της  (ήτοι 35 κλίνες), προκειμένου να νοσηλεύονται non COVID  περιστατικά που σήμερα επωμίζονται οι μονάδες του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

2.       Τίθεται άμεσα στη διάθεση των εφημεριών του ΕΣΥ για επείγοντα περιστατικά που διακινούνται μέσω του ΕΚΑΒ, όπως  ορθοπεδικά, χειρουργικά, παθολογικά κλπ, στα πλαίσια της άδειας λειτουργίας της.

3.       Συστήνει επιστημονική επιτροπή προκειμένου να εκπονηθεί εσωτερικό σχέδιο και να προετοιμαστεί η νοσηλεία περιστατικών COVID σε κλίνες ΜΕΘ και σε κοινούς μονόκλινους θαλάμους της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών.

4.       Υλοποιεί ειδικό  εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκμάθησης (intensive course) διάρκειας 30 ωρών, υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας λοιμωξιολογίας Κυριακής Κανελλακοπούλου και την ευθύνη του ΔΣ της Κλινικής, ώστε να στελεχωθεί η νέα μονάδα COVID,  με εθελοντές ιατρούς και νοσηλευτές της Κλινικής.

«Στόχος μας είναι να στηρίξουμε την εύρυθμη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας που υποστηρίζεται από τον δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα και να συμμετέχουμε ενεργά, ακόμα και στην πρώτη γραμμή εναντίον του COVID-19, καλύπτοντας και περιστατικά νοσούντων, εάν αυτό μας ζητηθεί», καταλήγει η ανακοίνωση.