Πολυτεχνείο: Κατάθεση στεφάνου από την Σακελλαροπούλου – «Η Δημοκρατία είναι και καθεστώς ευθύνης»

Στον χώρο του Πολυτεχνείου μετέβη στις 9 το πρωί η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για την κατάθεση στεφάνου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπήκε στον προαύλιο χώρο του ΕΜΠ, από την πλαϊνή είσοδο, κατέθεσε στεφάνι και προχώρε σε δήλωση, κατά την οποία έστειλε το δικό της μήνυμα για τη δημοκρατία.

«Η εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι η αφετηρία της μεταπολιτευτικής μας δημοκρατίας. Μία κορυφαία πράξη αντίστασης, ένα σύμβολο πολιτικής ελευθερίας και αυτοκαθορισμού, που δεν καθόρισε μόνο μία γενιά και τους αγωνιστές της, στους οποίους σήμερα οφείλουμε την πιο υψηλή τιμή, αλλά την πιο προοδευτική περίοδο της σύγχρονης ιστορίας μας.

Το Πολυτεχνείο μας διδάσκει ότι η δημοκρατία απαιτεί αρετή και θυσίες. Μας υπενθυμίζει ότι οι νέοι είναι το πιο ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας μας.

Η φετινή επέτειος γιορτάζεται σε πρωτόγνωρες συνθήκες, λόγω της πανδημίας. Το μήνυμα που εκπέμπει, όμως, σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, είναι καθολικό: η δημοκρατία δεν είναι μόνο καθεστώς ελευθερίας, αλλά και ευθύνης.

Η υπέρβαση της ατομικότητάς μας  για το κοινό καλό, τη δημόσια υγεία και την αλληλεγγύη, είναι, σήμερα, ο δικός μας αγώνας», είπε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου μετά την κατάθεση στεφάνου.