Προ των πυλών το «λουκέτο» και στα Δημοτικά

Στο κλείσιμο των δημοτικών σχολείων προσανατολίζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με διαρροές, από την ερχόμενη Δευτέρα, με στόχο σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τη μείωση της κινητικότητα των γονέων.

Επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν στις 18.00 στο υπουργείο Υγείας από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του ΠΓΝ «Αττικόν» και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Στη σημερινή ενημέρωση θα συμμετέχει η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Την ίδια ώρα, άγνωστο παραμένει αν η ίδια απόφαση θα ισχύσει για τα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το υπουργείο Εργασίας εξέδωσε με εγκύκλιο με οδηγίες για τη χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού για τους γονείς στην περίπτωση αναστολής σχολικών μονάδων ή μονάδων φροντίδας παιδιών.

Την ανάγκη να κλείσουν όλα τα σχολεία είχε τόνισε το πρωί ο καθηγητής Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ενώ έκκληση να κλείσουν τα Δημοτικά σχολεία στη Θεσσαλονίκη είχε κάνει ο δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Ζέρβας.