Γώγος : Δεν αποκλείεται παράταση του lockdown

Δεν αποκλείεται η παράταση του lockdown, όμως οι 3 βδομάδες είναι σίγουρες και χρειάζονται οπωσδήποτε, τόνισε ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων Χαράλαμπος Γώγος.

«Βλέποντας και κάνοντας», είπε ο καθηγητής και πρόσθεσε ότι ο κοροναϊός έγινε πιο μεταδοτικός.

Όπως ανέφερε ο κ. Γώγος στον ΣΚΑΪ, τα αποτελέσματα της διασποράς μπορεί να φανούν την επόμενη βδομάδα, καθώς η αύξηση κρουσμάτων έχει να κάνει με το χρόνο επώασης. Μετά θα υπάρξει ύφεση στον αριθμό των κρουσμάτων.

Για να τελειώσει το lockdown, τα κρούσματα θα πρέπει να πέσουν κάτω από 1000 την ημέρα. Επίσης, το Rt πρέπει να πέσει κάτω από το 1.

Παναγιωτόπουλος: Εάν δεν παίρναμε την απόφαση για lockdown, θα οδηγούμασταν σε ασύλληπτους αριθμούς

Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown άφησε και το μέλος της επιτροπής των επιδημιολόγων, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, η απόφαση για το νέο καθολικό lockdown ελήφθη γιατί αυξάνονται ραγδαία όλοι οι δείκτες για την πορεία της πανδημίας του κοροναϊού στη χώρα μας.

«Εάν δεν παίρναμε την απόφαση για lockdown, θα οδηγούμασταν σε ασύλληπτους αριθμούς» επισήμανε.

Προς το παρόν το lockdown είναι μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου και όπως υπογράμμισε, «προφανώς θα επανασταθμιστούν τα πράγματα για όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα».

«Είμαστε μια πολύ δυναμικά εξελισσόμενη κατάσταση. Άρα θα επανασταθμιστούν τα πράγματα. Ουδείς μπορεί να προβλέψει τα επόμενα ακόμα και για λίγο διάστημα, όταν εξελίσσονται τόσο γρήγορα τα πράγματα» σχολίασε χαρακτηριστικά.