Εκτάκτως σε Κοζάνη και Γιάννενα μεταβαίνει ο Νίκος Χαρδιαλιάς – Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση

Για την έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ευρώπη μίλησε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας ο Νίκος Χαρδαλιάς, τονίζοντας ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι σταθερή αλλά υπάρχει μεγάλη πίεση.

«Όσα συμβαίνουν στην υπόλοιπη Ευρώπη δείχνουν ξεκάθαρα ότι δεν πρέπει για κανένα λόγο να εφησυχάσουμε», υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς. Ειδικά για την Κοζάνη, είπε ότι ξεπεράστηκε το κριτήριο της ημερήσιας αυξητικής τάσης κρουσμάτων, ανά 100.000 κατοίκων και γι’ αυτό μπήκε σε «Επίπεδο 4».

Το lockdown στην Κοζάνη κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για όλη τη χώρα, επεσήμανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

«Στην περιοχή της Κοζάνης, από 1-17 Οκτωβρίου ο ΕΟΔΥ πραγματοποίησε 47 δράσεις. Την περίοδο που βλέπαμε το τελευταίο διάστημα, πραγματοποιήθηκαν 2.986 έλεγχοι», επεσήμανε ο Υπουργός ο οποίος γνωστοποίησε ότι το Σάββατο θα βρεθεί στην Κοζάνη και τα Ιωάννινα. Οπως προειδοποίησε μάλιστα στα Ιωάννινα, η κατάσταση είναι κρίσιμη.

«Θέλω να τονίσω ότι και στα Γιάννενα η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Για αυτό και απευθύνω έκκληση και στους κατοίκους της Ηπείρου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην τήρηση των μέτρων», τόνισε.

Όσον αφορά την Αττική, ο κ. Χαρδαλιάς γνωστοποίησε ότι βρίσκεται πιο μακρυά από το επίπεδο 4, σε σχέση με άλλες περιοχές.