Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Αττική – Ανεμοστρόβιλος σάρωσε το Νέο Ηράκλειο

Ζημιές σε περιοχές της Αττικής, κυρίως στο Νέο Ηράκλειο, προκάλεσε η ισχυρή νεροποντή η οποία έπληξε το Λεκανοπέδιο τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης.

Δέντρα έπεσαν στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου από τους ισχυρούς ανέμους που θύμιζαν ανεμοστρόβιλο, προκαλώντας φθορές σε μπαλκόνια, τζαμαρίες και κάγκελα σπιτιών. Ο αέρας έσκισε τέντες, ξεκόλλησε ταμπέλες, κεραμίδια και άλλα αντικείμενα.

 

Αυτήν την ώρα παραμένει κλειστή η οδός Πλαπούτα από τρία μεγάλα δένδρα που έχουν πέσει και γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας από την Τροχαία, ενώ κλειστοί -για τον ίδιο λόγο- είναι επίσης οδοί Μαρίνου Αντύπα, Δερβενακίων και Ανατολής.

 

Σε όλη την Αττική, το κέντρο της πυροσβεστικής έχει δεχθεί από το πρωί πάνω από 125 κλήσεις κυρίως για κοπές δέντρων και απομακρύνσεις αντικειμένων, με τα κυριότερα προβλήματα να καταγράφονται -πέρα από το Νέο Ηράκλειο- σε Νέα Ιωνία, Γαλάτσι, Αιγάλεω, Περιστέρι και Μοσχάτο. Στο κέντρο της Αθήνας υπήρξε επίσης συσσώρευση υδάτων σε δρόμους.

 

Προβλήματα καταγράφηκαν και στον ΗΣΑΠ, στο τμήμα μεταξύ Ειρήνης και Νέου Ηρακλείου, λόγω πτώσης δέντρου. Νωρίς το πρωί τα δρομολόγια πραγματοποιούνταν από Κηφισιά μέχρι Ειρήνη και από Νέα Ιωνία μέχρι Πειραιά. Επίσης εκτροχιάστηκε το πρώτο βαγόνι της αμαξοστοιχίας προς Χαλκίδα, με τους επιβάτες να είναι καλά στην υγεία τους.

 

Αυξημένη είναι η κίνηση σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, ενώ νωρίτερα το πρόβλημα ήταν πιο έντονο στην Ιερά Οδό και στην οδό Πειραιώς. Σύμφωνα με το Skai.gr, λόγω της βροχόπτωσης, καταγράφονται κυκλοφοριακά προβλήματα στην άνοδο της Αθηνών – Λαμίας, όπου υπήρξε σύγκρουση πέντε οχημάτων στο ύψος της γέφυρας Ροσινιόλ, καθώς και στην Αθηνών – Κορίνθου λόγω ανατροπής φορτηγού στο ύψος της Πάχης, στο ρεύμα προς Αθήνα.

 

Παράλληλα, σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος σε περιοχές τα Αττικής. Τα προβλήματα εντοπίζονται σε τμήματα των περιοχών Αλίμου, Αργυρούπολης, Νέου Ηρακλείου και Αλσούπολης και η αποκατάσταση σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ αναμένεται σύντομα.

 

Σύμφωνα με το Μετεωρολογικό και Κλιματικό Παρατηρητήριο Αττικής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής κατεγράφησαν στον μετεωρολογικό σταθμό του Άνω Κορυδαλλού με 43 χιλιοστά και στην περιοχή του Τατοΐου με 33 χιλιοστά.

Η κακοκαιρία έπληξε το βράδυ της Δευτέρας πολλές περιοχές του Ιονίου και της Δυτικής Ελλάδας, ενώ Κέρκυρα και Κεφαλονιά δέχθηκαν μεγάλες ποσότητες βροχής. Μικροπροβλήματα σημειώθηκαν στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας και συγκεκριμένα στην περιοχή της Σπηλιάς, όπου χρειάστηκε η παρέμβαση της πυροσβεστική υπηρεσίας, σε τρεις περιπτώσεις για άντληση υδάτων και σε δύο περιπτώσεις για την απομάκρυνση κλαδιών και δέντρων.

Κατά τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, το μέτωπο των καταιγίδων τις επόμενες ώρες θα επηρεάσει τη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τοπικά την Κρήτη. Με εξαίρεση, πάντως, τα δυτικά τμήματα όπου θα συνεχιστούν οι τοπικές βροχές και καταιγίδες, στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γρήγορη βελτίωση του καιρού.

Φωτ. kathimerini.gr – Γ. Φωκιανός