Δύναμη πυρός από το Πολεμικό Ναυτικό – Στάζουν φωτιά οι κάννες – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Το Πολεμικό Ναυτικό, που σήκωσε το μεγαλύτερο επιχειρησιακό βάρος της τουρκικής προκλητικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο συνεχίζει τις ασκήσεις με πραγματικά πυρά, σε συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία αλλά και μονάδες του Στρατού Ξηράς, όπως επιβάλει το δόγμα της διακλαδικότητας που έχει εμφυσήσει σε όλα τα στελέχη η ηγεσία.

Από τη Δευτέρα 5 έως την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου, διεξήχθη η εθνική άσκηση μικρής κλίμακας «ΛΟΓΧΗ» στη θαλάσσια περιοχή Μυρτώου Πελάγους, Κυθήρων και νοτιοδυτικά ν. Κρήτης, με τη συμμετοχή πλοίων της Διοίκησης Φρεγατών, της Διοίκησης Ταχέων Σκαφών, της Διοίκησης Πλοίων Επιτήρησης, της Διοίκησης Υποβρυχίων, Ε/Π από τη Διοίκηση Αεροπορίας Ναυτικού καθώς και αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Οπως γράφει το army news.gr oι συμμετέχοντες εξασκήθηκαν σε όλα τα είδη ναυτικού πολέμου με έμφαση στην εκτέλεση προκεχωρημένων γυμνασίων πυρών κατά στόχων αέρος και επιφανείας.

Εντυπωσίασε η παρουσία του Πλοίου Γενικής Υποστήριξης «Ηρακλής», ενός εκ των τελευταίων αποκτημάτων του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο πραγματοποίησε και επιχείρηση πετρέλευσης με δύο Πυραυλακάτους ταυτόχρονα.

Στις εικόνες που έδωσε στην δημοσιότητα το Γενικό Επιτελείου Ναυτικού, οι κάννες έσταξαν φωτιά από τις συνεχείς ρίψεις πυρών κατά την διάρκεια εκτέλεσης διάφορων σεναρίων.

Η εν λόγω άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού, με σκοπό τη διατήρηση και επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων.