Κορωνοϊός: «Εσπασε» την καραντίνα για να πάει στην κηδεία – Προς lockdown 5 χωριά στη Θήβα

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για την κηδεία στο χωριό Μουρίκι της Θήβας στην οποία παρευρέθηκαν 200 άτομα και αποτέλεσε εστίας μετάδοσης του κοροναϊού.

Μια 63χρονη που βρέθηκε θετική στον κοροναϊό «έσπασε» την καραντίνα και πήγε με πυρετό στην κηδεία συγγενικού της προσώπου στο χωριό Μουρίκι της Θήβας. Η 63χρονη νοσηλεύεται πλέον στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ, ενώ στην περιοχή θα βρεθούν σήμερα τέσσερις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ για τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων.

Η Πολιτική Προστασία ήδη απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους συγκεκριμένων χωριών να μείνουν σπίτια τους.

Η γυναίκα έχασε τον αδερφό της την περασμένη Παρασκευή και η κηδεία του έγινε στο χωριό καταγωγής τους την Κυριακή. Η ίδια εμφάνισε συμπτώματα αλλά παρευρέθηκε στην κηδεία. Λίγες μέρες μετά ο πυρετός της ανέβηκε πολύ με αποτέλεσμα να κριθεί απαραίτητη η νοσηλεία της. «Στην κηδεία δεν ήρθαν ούτε οι κόρες του θανόντος. Εκείνη γιατί ήρθε;», διερωτήθηκε κάτοικος της περιοχής στο «Θέμα» ξεκαθαρίζοντας πως δεν τηρήθηκε κανένα μέτρο ασφαλείας και προστασίας για τον νέο κοροναϊό.

Όπως είπε η δήμαρχος της Χαλκίδας στο MEGA «στην κηδεία είχαν πάει 30 άτομα από τα Λουκίσσια». Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θήβας είπε ότι «θετική είναι η αδερφή του νεκρού ενώ θετικός βρέθηκε και ο σύζυγός της».

Σύμφωνα δε, με τον πρόεδρο της κοινότητας Μουρικίου, Τάκη Πέτρου, στην κηδεία είχαν παραβρεθεί πάνω από 200 άτομα ενώ δεν τηρήθηκε κανένα μέτρο προστασίας. Όπως είπε ο κ. Πέτρου «χθες ειδοποιηθήκαμε από την αντιπεφερειάρχη που ήρθε με κλιμάκιο, ότι υπήρξαν κρούσματα κοροναϊού και πως ήταν μάλιστα συγγενείς του θανόντα. Δεν γνωρίζουμε ακριβώς πόσα άτομα είναι θετικά».