Ανδρέας Αθανασόπουλος: Από την Dixons αναπληρωτής CEO της Eurobank

Ο Ανδρέας Αθανασόπουλος επανέρχεται στην Ελλάδα από το Λονδίνο που βρίσκεται τα δύο τελευταία χρόνια ως Group Chief Customer Officer και CEO Financial Services στον όμιλο Dixons Carphone και εντάσσεται στη διοικητική ομάδα της Eurobank.

Ο Ανδρέας Αθανασόπουλος θα αναλάβει τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου και οι σχετικές ανακοινώσεις σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες αναμένονται τις προσεχείς ημέρες.

Ο Ανδρέας Αθανασόπουλος είναι παλιός γνώριμος του τραπεζικού συστήματοςκαθώς κατείχε από το 2008 έως και το 2013 τη θέση του Γενικού Διευθυντή Λιανικής Τραπεζικής στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Έχει εργαστεί ως ανώτερο διευθυντικό στέλεχος στο χώρο της λιανικής τραπεζικής και του Μάρκετινγκ για 15 χρόνια, έχοντας υπό την εποπτεία του πολύ μεγάλες ομάδες και έργα σε διάφορες αγορές της Ευρώπης.

Tον Ιούλιο του 2013 ανέλαβε καθήκοντα Αντιπροέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου για τη Dixons South-East Europe. Η θητεία του συνοδεύτηκε με σημαντικές επιτυχίες, οδηγώντας την Κωτσόβολος σε πλήρη κερδοφορία και σε διεύρυνση των μεριδίων αγοράς της σε μία πολύ ανταγωνιστική αγορά μέσω ενός ανασχεδιασμού και επενδύσεων σε όλες τις βασικές λειτουργίες της αλλά και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Μάλιστα τιμήθηκε με το βραβείο του Manager of the Year 2016 από την Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ).

Το 2018 μετά την επιτυχημένη πορεία του στο τιμόνι της Dixons South East Europe – Κωτσόβολος μετακόμισε για Λονδίνο,όπου ανέλαβε τη θέση του Group Chief Customer Officer και CEO Financial Services που συγκεντρώνει όλες τις δράσεις του Ομίλου σε θέματα Consumer insights, Global analytics, Customer Proposition Design, Marketing Communications και Consumer Financial services και επιπλέον την επίβλεψη όλου του τομέα Πληροφορικής και Τεχνολογικών υποδομών του ομίλου (CTO).

Ο κ. Αθανασόπουλος έχει σπουδάσει Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Πατρών, κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο MSc in Statistics and Operational Research από το Πανεπιστήμιο του Essex και τίτλο PhD in Operational Research από το Warwick Business School. Επιπλέον, έχει θητεύσει ως Ανώτερος Λέκτορας στο Warwick Business School της Αγγλίας για 5 χρόνια και είναι επισκέπτης καθηγητής και μέλος του Advisory Board του Nottingham Business School.