Κλειστά μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου τα σχολεία στην Πέλλα

Παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων στην Περιφερειακή Ενότητας της Πέλλας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Υπενθυμίζεται ότι τα σχολεία της περιοχής δεν είχαν ανοίξει την περασμένη Δευτέρα, λόγω των τοπικών επιδημιολογικών δεδομένων και την Κυριακή ανακοινώθηκε παράταση της απόφασης για ακόμη εβδομάδα, δηλαδή έως τις 25 Σεπτεμβρίου.

Αναμένεται η απόφαση και για τα σχολεία της Λέσβου, που λόγω των κρουσμάτων που κατεγράφησαν τις τελευταίες ημέρες στο ΚΥΤ της Μόριας, επίσης δεν είχαν ανοίξει την πρώτη εβδομάδας επανεκκίνησης της σχολικής χρονιάς.

Εκτός από τις εκπαιδευτικές δομές στην Περιφέρεια Πέλλας, μέχρι στιγμής τέσσερα σχολεία της επικράτειας έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους πλήρως. Πρόκειται για το 2ο Γενικό Λύκειο Καισαριανής και το 2ο Δημοτικό Βουτών Ηρακλείου, των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί έως και τις 27 Σεπτεμβρίου, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σαλαμίνας, το οποίο θα παραμείνει κλειστό έως και τις 30 Σεπτεμβρίου και το 2ο Νηπιαγωγείο Δάφνης, το οποίο θα παραμείνει κλειστό έως και την 1η Οκτωβρίου.

Επιπλέον, σε άλλες 20 σχολικές μονάδες ανά την επικράτεια έχει ανασταλεί η λειτουργία συγκεκριμένων τμημάτων για ορισμένο χρονικό διάστημα. Από αυτές, οι 17 αφορούν σχολεία της Αττικής και οι υπόλοιπες τρεις αφορούν τμήματα σε σχολεία του Πύργου, των Τρικάλων και των Σερρών.