Σε καραντίνα το ΚΥΤ Σάμου μετά τον εντοπισμό δύο κρουσμάτων

Συναγερμός σήμανε και στο ΚΥΤ Σάμου καθώς και εκεί εντοπίστηκαν δύο κρούσματα του νέου κορονοϊού και όπως γίνεται κατά πάγια πρακτική η δομή θα τεθεί σε υγειονομικό αποκλεισμό για δύο εβδομάδες.

Τα κρούσματα εντοπίστηκαν σε δύο αιτούντες άσυλο: μία γυναίκα και έναν άνδρα αφρικανικής καταγωγής.

Με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ξεκίνησε η ενδελεχής ιχνηλάτηση των επαφών τους με σκοπό την απομόνωσή τους, ενώ διενεργούνται εκτεταμένοι έλεγχοι στους διαμένοντες στο ΚΥΤ, το οποίο, με σχετική απόφαση του ΕΟΔΥ τέθηκε σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου.

Αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται, από σήμερα το πρωί, έξω απο το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Σάμου και έχουν αποκλείσει την είσοδο του κέντρου.

Πρόκειται για τα πρώτα περιστατικά που καταγράφονται στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Βαθύ της Σάμου.

O δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αιτούμαστε από τη Πολιτεία την εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Ως Δήμος, προβαίνουμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, σε συνεργασία με τις Αρχές. Οι Σαμιώτες, που έχουμε αντέξει σε δύσκολες συνθήκες διαχείρισης του προσφυγικού, παραμένουμε ψύχραιμοι και ενωμένοι, για να μείνουμε ασφαλείς…»