Νεκρός 54χρονος εργάτης στο Μετρό Θεσσαλονίκης

Τραγικό εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι στο εργοτάξιο του Μετρό Θεσσαλονίκης, στο σταθμό Αγία Σοφία.

Σύμφωνα με τις  πληροφορίες του GRTimes.gr, θύμα είναι ένας 54χρονος τεχνίτης ο οποίος χρησιμοποιούσε σκάλα, όταν για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο έπεσε από ύψος περίπου τριών μέτρων.

Το προστατευτικό κράνος που φορούσε, φέρεται να έσπασε με την πτώση και ο τεχνίτης έχασε τη ζωή του, πριν προλάβει να φτάσει η μονάδα του ΕΚΑΒ που έσπευσε στο σημείο.

Τα αίτια του δυστυχήματος θα διερευνήσει η αστυνομία, ενώ η σορός παραμένει στο σημείο μέχρι να προσέλθει ιατροδικαστής.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο τεχνίτης ήταν 47ετών και εργαζόταν για λογαριασμό υπεργολάβου στον κατασκευαστικό τομέα και συγκεκριμένα στην τοποθέτηση τούβλων.

O Σταύρος Στέτσικας, πρόεδρός εργαζομένων κατασκευαστικού τομέα, μετρό Θεσσαλονίκης, επιβεβαίωσε μεταξύ άλλων ότι ο τεχνίτης έπεσε από ύψος τριών μέτρων, φορούσε κράνος το οποίο έσπασε κατά την πτώση, χτύπησε το κεφάλι του και σκοτώθηκε ακαριαία. Επισήμανε δε πως ο ίδιος ενημερώθηκε για το συμβάν που έγινε στο -1 επίπεδο του σταθμού, πριν από περίπου 1.30-2 ώρες, δηλαδή περίπου στη 1μμ.

Δείτε τι ανέφερε χαρακτηριστικά:

Πηγη: GRTimes.gr