Επιχείρηση ζήτησε για έναν εργαζόμενο «δώρο Πάσχα» 1.7 εκατ. ευρώ

Στην αποκάλυψη ότι επιχειρήσεις ζήτησαν από το κράτος να πληρωθούν υπέρογκα ποσά που έφταναν μέχρι και 1,7 εκατ. ευρώ, για το δώρο Πάσχα εργαζομένων ύστερα από τα μέτρα στήριξης που αποφασίστηκαν την περίοδο του lockdown προχώρησε ο Υπ. Εργασίας  Γ. Βρούτσης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ανέφερε:

«Διαπιστώσαμε ακραίες περιπτώσεις. Είδαμε εργαζόμενος μέσω της δήλωσης που υπέβαλε η ατομική επιχείρηση, να ζητάει 1.742.000 δώρο Πάσχα.

Άλλη επιχείρηση 1.100.000, άλλη επιχείρηση για εργαζόμενο, 800.000, άλλη 600.000 άλλοι 50.000, πιστεύοντας ίσως ότι μέσα στην ταχύτητα των κινήσεων να μην ελεγχθούν», τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

Ειδικά για την ατομική επιχείρηση που ζήτησε 1.742.000 ευρώ, ο κ. Βρούτσης είπε ότι όπως προέκυψε από την διασταύρωση με το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, αφορούσε το δώρο εργαζομένου, ο μισθός του οποίου ανέρχεται σε 1.159 ευρώ.

Ο κ. Βρούτσης εξήγησε ότι η ανάγκη διασταύρωσης των υποβληθέντων στοιχείων «απαντά και στο ερώτημα γιατί καθυστερήσαμε να δώσουμε το δώρο Πάσχα», πρόσθεσε ο κ. Βρούτσης και ανακοίνωσε πως οι πληρωμές του θα γίνουν έως 15 Σεπτεμβρίου.

Η πληρωμή των εισφορών του ΕΦΚΑ

Σχετικά με τις εισφορές του ΕΦΚΑ που έχουν ανασταλεί λόγω της πανδημίας, ο κ. Βρούτσης τόνισε η πληρωμή τους θα γίνει σε 12 δόσεις με επιτόκιο 0% ή σε 24 δόσεις με επιτόκιο 2,5% αρχής γενομένης μέσα στο 2021. Στο ερώτημα πότε θα ξεκινήσουν οι πληρωμές, απάντησε ότι συνήθως υπάρχει ευθυγράμμιση στις πληρωμές ασφαλιστικών εισφορών με τις φορολογικές.