Ξεσάλωσε ο Τούρκικος Τύπος με το Oruc Reis – Μιλά για «επίθεση της Ανατολικής Μεσογείου»

Εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας παραμένει το τουρκικό ερευνητικό σεισμογραφικό σκάφοςOruc Reis, συνοδευόμενο από τουρκικά πλοία σε στενό κλοιό.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Τουρκία έχει στείλει περισσότερα από 17 πλοία (φρεγάτες, κορβέτες και τορπιλάκατοι) και υποβρύχια μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου, στα οποία μαζί με τις 7 φρεγάτες που συνοδεύουν το τουρκικό ερευνητικό σκάφος, συμπληρώνεται μια δύναμη περί των 25 πλοίων.

Την ίδια ώρα το θέμα είναι πρώτο θέμα στις εφημερίδες της Τουρκίας. Ο Τύπος της γείτονος μιλά μάλιστα πως «η πορεία του  Oruc Reis  και η εξάμηνη (;) πορεία του προκάλεσε πανικό στην Ελλάδα». Άλλη εφημερίδα μιλά για «ιστορικής σημασίας βήμα στην 100η επέτειο της Συνθήκης των Σεβρών».

Δείτε τα πρωτοσέλιδα του Τούρκικου Τύπου 

HURRIYET: Ξύπνησαν με το  Oruc Reis

Η Ελλάδα η οποία αδιαφόρησε για τις κινήσεις καλής θέλησης της Τουρκίας και συμφώνησε με την Αίγυπτο, τώρα πανικοβλήθηκε όταν ξαφνικά είδε το Oruc Reis στα ανοιχτά της Κύπρου. Η Μερκελ είχε ζητήσει να σταματήσουν οι έρευνες ως ένδειξη καλής θέλησης και η Τουρκία είχε σταματήσει. Όμως η Ελλάδα και η Αίγυπτος ξεχείλισαν το ποτήρι και η Άγκυρα πάτησε το κουμπί.

ΥΕΝΙ SAFAK: Προκάλεσε πανικό η εξάμηνη πορεία του Oruc Reis

Δεν υποχωρούμε στην ανατολική Μεσόγειο.Το Oruc Reis ξεκίνησε πορεία 6 μηνών. Το Oruc Reis θα παει νότια του Καστελόριζου, της Ρόδου, νότια της Κρήτης και ο τελικός του στόχος θα είναι τα σύνορα του μνημονίου Τουρκίας Λιβύης

CUMHURIYET: Η επίθεση της Ανατολικής Μεσογείου

Ιστορικής σημασίας βήμα στην 100η επέτειο της Συνθήκης των Σεβρών. Το Oruc Reis στο μέτωπο η Ελλάδα σε πανικό.

SABAH: Δεν μπορούν να μας φυλακίσουν στις θάλασσες μας

Καλή τύχη Oruc Reis Προκάλεσε πανικό στους Ελληνες και στους Ελληνοκύπριους.