Εκατοντάδες πρόστιμα για μη τήρηση κανόνων για μάσκες και αποστάσεις

Εκατοντάδες πρόστιμα για μη χρήση μάσκας ή τήρηση αποστάσεων έχει επιβάλει σε όλη την Ελλάδα η Ελληνική Αστυνομία κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ενώ πάνω από 20 επιχειρήσεις βρέθηκαν να έχουν παραβιάσει τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας, στα πλαίσια των εντατικών ελέγχων που πραγματοποιούνται.

Οπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μόνο το Σάββατο βεβαιώθηκαν σε όλη την επικράτεια 311 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα ύψους 150 ευρώ το καθένα.

Οι αρχές επέβαλαν 88 πρόστιμα για μη τήρηση των κανόνων περί μασκών ή αποστάσεων στην Αττική, 41 στη Θεσσαλονίκη, 27 στην Κρήτη, άλλα τόσα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 21 στη Δυτική Ελλάδα, όσα και στα Ιόνια Νησιά, από 19 σε Ηπειρο και Θεσσαλία, στην Κεντρική Μακεδονία, 13 στη Στερεά Ελλάδα, οκτώ στο Βόρειο Αιγαίο, έξι στην Πελοπόννησο, πέντε στο Νότιο Αιγαίο και ένα στη Δυτική Μακεδονία.

Επιπλέον οι αστυνομικές αρχές διαπίστωσαν 21 παραβάσεις των κανόνων λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τετραγωνικών μέτρων επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.).

Επίσης οι αρχές επέβαλαν σε ταξιδιώτη που ήθελε να μπει στη χώρα διοικητικό πρόστιμο ύψους 500 ευρώ για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form).

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας, όπως ανέφερε το Υπουργείο.