Στις 59 οι απολύσεις σε Alpha και Οpen

H αλυσίδα απολύσεων σε τηλεοπτικούς σταθμούς αποδεικνύουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι το εργασιακό τοπίο εξακολουθεί να δέχεται συντονισμένα πλήγματα εργοδοτικής αυθαιρεσίας.
Συγκεκριμένα, μετά τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA που απέλυσε 38 εργαζόμενους μετακινώντας τους σε εταιρείες παραγωγής, τώρα και ο Τ/Σ OPEN προχωράει την εφαρμογή παρόμοιου σχεδίου, κλείνοντας και..
τα δικά του εξωτερικά συνεργεία. Το αποτέλεσμα μετρά 21 εργαζόμενους τεχνικούς να οδηγούνται στην απόλυση και όσοι δεν μπορέσουν να απορροφηθούν σε εταιρεία παραγωγής, στην ανεργία.
Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ εκφράζουν την έντονη αντίδρασή τους στις απολύσεις και υπογραμμίζουν ότι οι εργαζόμενοι τεχνικοί των εξωτερικών συνεργείων που όλα αυτά τα χρόνια, με κίνδυνο της ασφάλειας και της ζωής τους, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή μαζί με τους δημοσιογράφους για να καλύψουν τα ειδησεογραφικά ρεπορτάζ, είναι απαραίτητοι για να διασφαλιστεί όχι μόνο η απρόσκοπτη ροή της πληροφόρησης, αλλά και η αμεσότητα και αντικειμενικότητα της ενημέρωσης.
Στη βάση αυτή και ενόψει των κινητοποιήσεων των εργαζομένων τεχνικών για την αιφνίδια κατάργηση του τμήματος ENG, τα Δ.Σ. των Ενώσεων καλούν την ιδιοκτησία του Σταθμού OPEN να επανεξετάσει την στάση της και να λάβει αποφάσεις ικανές να επαναφέρουν και εξασφαλίσουν την εργασιακή ειρήνη.
Το σημαντικότερο κεφάλαιο ενός τηλεοπτικού σταθμού είναι οι άνθρωποί του και καμιά εργοδοτική πρακτική που «εξαφανίζει» θέσεις εργασίας και δικαιώματα εργαζομένων δεν έφερε ποτέ θετικό αποτέλεσμα ούτε λύσεις παραγωγικές σε κανένα επίπεδο.
Με συλλογική δράση και ενότητα, διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση την αδιαπραγμάτευτη αρχή μας: Κανείς άνεργος. Η απόλυση και η ανεργία είναι η μεγαλύτερη απειλή όχι μόνο για τον κλάδο, αλλά και για την αξιοπιστία, την ποιότητα, την πολυφωνία της ενημέρωσης, της αλήθειας, της δημοκρατίας.