Άκτιο-Αμβρακία: Η Μυτιληναίος κοντά στο να αναλάβει την εργολαβία-σκούπα

Ο μεγάλος τεχνικός όμιλος έχει δώσει προσφορά σύμφωνα με πληροφορίες κάτι λιγότερο από 40%. Για την Μυτιληναίος είναι το πρώτο πολύ μεγάλο οδικό  έργο που αναλαμβάνει και την ευθύνη βέβαια να φέρει εις πέρας μία εργολαβία με ιδιαίτερα στενά χρονικά πλαίσια. Έλπίδα των φορεών και των κατοίκων της περιοχής είναι αυτή τη φορά ο διαγωνισμός να καρποφορήσει και να υπογραφεί η σύμβαση κατασκευής το συντομότερο δυνατόν. Πρόκειται σαφώς για τη λύση ενός γόρδιου δεσμού που κρατούσε δέσμιο το έργο καθώς ο διαγωνισμός έχει ξεπεράσει σε διάρκεια τα δύο χρόνια.

Στον διαγωνισμό είχε αρχικά μειοδοτήσει προ δύο ετών η κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ – ΤΕΡΝΑ. Ωστόσο, το έργο βάλτωσε μετά από προσφυγή της Ιταλικής GD Infrastrutture, η οποία μάλιστα έγινε η αφορμή για πρώτη φορά, το ΣτΕ να εκδώσει απόφαση με την οποία η αρνητική απάντηση τεχνικών εταιρειών (σ.σ σχετικό  ερώτημα υποβάλλεται κατά την διαγωνιστική διαδικασία) εάν συμμετείχαν ποτέ σε θέματα στρέβλωσης ανταγωνισμού, να εκλαμβάνεται ως ψευδή δήλωση, από τη στιγμή που οι εταιρείες έχουν μπει σε διευθέτηση με την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Για τον λόγο αυτό πάγωσε η κατακύρωση του έργου και άνοιξε ένα νέος πόλεμος προσφυγών με την απόφαση του υπουργείου στις αρχές του 2020 να επαναπροκηρύξει το διαγωνισμό.

Την απόφαση αυτή προσέβαλε και πάλι η GD Infrastrutture στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ), η οποία και έγινε δεκτή. Το υπουργείο και η ΑΚΤΩΡ-ΤΕΡΝΑ απάντησαν με προσφυγή στο ΣτΕ, η οποία όμως απορρίφθηκε.

Τα χρονικά περιθώρια του έργου είναι ιδιαίτερα στενά καθώς εφόσον έχουμε ανάδοχο που υπογράψει μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να τρέξει άμεσα και χωρίς χρονοτριβή στην ολοκλήρωση του μέχρι το τέλος του 2023 όπου και εκπνέει το ΕΣΠΑ 2014-2020. Την πλήρη επαναφορά στον διαγωνισμό για την εργολαβία-σκούπα του αυτοκινητόδρομου Άκτιο-Αμβρακία είχε ανακοινώσει πρόσφατα από το βήμα της Βουλής, ο υπουργος Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής. Της απόφασης αυτής, είχε προηγηθεί άλλη που ανακαλούσε την απόφαση περί ματαίωσης του διαγωνισμού, σύμφωνα με την σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Το έργο-φάντασμα είχε δημοπρατηθεί το 2009 σε 4 τμήματα. Οι συμβάσεις είχαν υπογραφεί τον Μάρτιο του 2010. Αποτέλεσμα της κατάτμησης ήταν το έργο να μπλοκάρει πολλές φορές και τελικά μετά από πολλές προσπάθειες να παραδοθούν στην κυκλοφορία 15 από τα 48χλμ. του αυτοκινητόδρομου. Η εξέλιξη αυτή δίνει τη δυνατότητα στο έργο να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί έστω και εντός στενών χρονικών πλαισίων ενώ αποτελεί και μία μεγάλη επιτυχία για την Μυτιληναίος που κάνει μπάσιμο στα μεγάλα έργα της χώρας.

Πρώτη προτεραιότητα είναι η παράκαμψη Αμφιλοχίας 

Το τμήμα αυτό, το πιο δύσκολο του άξονα της Αμβρακίας Οδού, είναι το πλέον προχωρημένο με πηγές να αναφέρουν ότι θα χρειαστούν έργα κάποιων μηνών. O αυτοκινητόδρομος Άκτιο-Αμβρακία, μήκους 48,5χλμ έχει χαρακτηριστικά κλειστού αυτοκινητόδρομου με 2+2 λωρίδες ανά ρεύμα κυκλοφορίας και ανισόπεδους κόμβους και με τη λειτουργία του αναμένεται να αυξήσει γεωμετρικά τα επίπεδα οδικής ασφάλειας σε ένα δρόμο που κάθε χρόνο θρηνούμε την απώλεια πολλών ανθρώπινων ζωών.