ΠΟΕΔΗΝ: Υπάλληλοι καθαριότητας στον ευαγγελισμό θετικοί στον κορωνοϊό

Ότι εντοπίστηκαν δύο υπάλληλοι καθαριότητας στον «Ευαγγελισμό» θετικοί στον κορωνοιο αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ κάνοντας την ίδια ώρα λόγο για ύποπτα κρούσματα στα νοσοκομεία της Θήβας και της Χαλκίδας.

«Παραχαλαρώσαμε. Συνάδελφοι θετικοί στο κορωνοιο στον Ευαγγελισμό. Στη Χαλκίδα και τη Θήβα υπάρχει συναγερμός. Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση περιστατικών κορωνοιου που προσέρχονται στα νοσοκομεία τις τελευταίες ημέρες.

Για να μη κρυβόμαστε σημαντικό ρόλο στην αύξηση των κρουσμάτων έπαιξε το άνοιγμα των χερσαίων συνόρων χωρίς καμία προετοιμασία και δυνατότητα αυστηρών ελέγχων. Τα περισσότερα κρούσματα που προσέρχονται στα νοσοκομεία είναι εισαγόμενα ή επαφές τους.

Συναγερμός στον Ευαγγελισμο

Δύο συνάδελφοι καθαρίστριες θετικές στο κορωνοιο. Δουλεύουν με σύμβαση και ήρθε η μια από ταξίδι στη Ρουμανία και η δεύτερη φιλοξενεί σπίτι της συγγενικό πρόσωπο που ήρθε από Αλβανία. Δούλευαν στο Νοσοκομείο χωρίς ιδιαίτερες προφυλάξεις έως ότου διαγνωσθούν. Πάνω από 200 συνάδελφοι και Ασθενείς ήρθαν έμμεσα ή άμεσα σε επαφή. Γίνονται τεστ στις επαφές τους ευτυχώς μέχρι τώρα είναι όλα αρνητικά. Φαίνεται ότι είναι θετικός ο σύζυγός της μιας που είναι και αυτός εργαζόμενος στη καθαριότητα. Σήμερα επισκέφθηκα το Νοσοκομείο της Θήβας. Στη περιοχή υπάρχει συναγερμός. Την Κυριακή βράδυ επισκέφθηκε το Νοσοκομείο άνδρας με πυρετό. Τηρήθηκε το πρωτόκολλο του πήραν δείγμα και βγήκε θετικός στο κορωνοιο. Το πρωί ο άνδρας είχε μνημόσυνο και ασπάστηκε τη μισή Θήβα. Έκλεισε η τράπεζα που δούλευε στη Χαλκίδα. Η γυναίκα του δουλεύει στο Δήμο. Ιχνηλατουνται οι επαφές μέχρι τώρα κανείς θετικός. Στο νέο Νοσοκομείο της Χαλκίδας. Εγκαινιάσθηκε με αγωνία για ασθενείς και εργαζόμενους. Νοσηλεύτηκε περιστατικό στη παθολογική κλινική ως γενικό περιστατικό για δύο ημέρες μαζί με άλλους ασθενείς που εισήλθε το Σάββατο.
Την Δευτέρα διαπιστώθηκε ότι πάσχει από κορωνοιο αφού είχε κάνει βόλτες και εξετάσεις σε όλο το Νοσοκομείο. Πλην των συναδέλφων του αξονικού κανείς άλλος δεν βγήκε σε καραντίνα. Η παθολογική κλινική δεν έκλεισε για απολύμανση και κανείς από το προσωπικό δεν βγήκε σε καραντίνα. Παραχαλαρώσαμε.
Τα νοσοκομεία δεν έχουν γάντια.
Αυξήθηκαν τα ύποπτα κρούσματα και θετικά στα νοσοκομεία. Νοσηλεύονται ευτυχώς λίγοι λόγω ήπιας συμπτωματολογίας», αναφέρει χαρακτηστικά η ΠΟΕΔΗΝ σε σε σχετική ανακοίνωσή της.