ΕΚΤ: Παράταση της χαλάρωσης των μέτρων κεφαλαιακής επάρκειας στις τράπεζες της Ευρωζώνης

Παράταση της χαλάρωσης των μέτρων κεφαλαιακής επάρκειας για τις τράπεζες της Ευρωζώνης πρόκειται να δώσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Reuters, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στην ΕΚΤ.
Παράλληλα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα θα κάνει εκ νέου σύσταση στις τράπεζες να μην προχωρήσουν σε διανομή μερισμάτων για το 2020. 
 Η ΕΚΤ τον περασμένο Μάρτιο είχε κάνει σύσταση στις τράπεζες να αναστείλουν τις πληρωμές, όπως μερίσματα και μπόνους μέχρι τον Οκτώβριο, επιτρέποντάς τους παράλληλα τη  να χρησιμοποιήσουν τα κεφαλαιακά τους μαξιλάρια.
Και τα δύο μέτρα πρόκειται να παραταθούν επίσημα την ερχόμενη Τρίτη, όταν η ΕΚΤ θα δημοσιεύσει επίσης τα αποτελέσματα της αξιολόγησης σχετικά με το πόσο ευάλωτες καθίστανται οι ευρωπαϊκές τράπεζες μετά την πανδημία του κορωνοϊού. 
Αυτό συμβαίνει επειδή οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της ΕΚΤ  φοβούνται ένα νέο κύμα μη εξηπηρετούμενων δανείων τους επόμενους μήνες, καθώς φθάνουν στη λήξη τους  ορισμένες κυβερνητικές εγγυήσεις και μέτρα που αποσκοπούν στην προστασία των νοικοκυριών και των επιχειρήσεις.