Μήνυση κατά της «Καθημερινής» κατέθεσε η Όλγα Γεροβασίλη

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Όλγα Γεροβασίλη σε βάρος των διευθυντικών στελεχών και γυναίκας δημοσιογράφου της εφημερίδας «Καθημερινή» καθώς και των υπευθύνων της ιδιοκτήτριας εταιρίας της εφημερίδας, με αφορμή το χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα με τίτλο «Μάτι: το έγκλημα και η συγκάλυψη», «Θάψ’ τα γιατί θα σε σκίσουμε».

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατά τον χρόνο που εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα με την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ζητά την ποινική δίωξη των μηνυομένων αναφέροντας πως είναι απολύτως ψευδής ο συσχετισμός της με την καταγγελλόμενη απόπειρα συγκάλυψης ευθυνών για τα τραγικά αποτελέσματα της διαχείρισης της πυρκαγιάς.

Χαρακτηριστικά αναφέρει πως το δημοσίευμα αφορά σε ισχυρισμούς τρίτων «οι οποίοι φέρονται να ομιλούν περί του προσώπου μου» και σημειώνει για τους μηνυόμενους: «Η άκριτη αναπαραγωγή αυτών αλλά και οι κρίσεις, άνευ λοιπών στοιχείων, στις οποίες προβαίνουν οι μηνυόμενοι διά του Τύπου και δια των οποίων επιχειρείται να μου αποδοθούν παράνομες πράξεις, ενώ φιλοτεχνείται εικόνα εμπλοκής μου σε μια υπόθεση δήθεν συγκάλυψης, είναι παντελώς ανυπόστατοι και ψευδείς κατά περιεχόμενο».

Με τη μήνυση η κ. Γεροβασίλη ζητά τη δίωξη των υπευθύνων της εφημερίδας χαρακτηρίζοντας τα δημοσιεύματα «απολύτως ψευδή, δυσφημιστικά και συκοφαντικά, συνιστούν απόλυτη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, εν γνώσει του ψεύδους, υπερβαίνουν κάθε όριο ανοχής και αποσκοπούν στην προσβολή της τιμής και της υπόληψής μου μέσω της αμφισβήτησης της ηθικής, πολιτικής και κοινωνικής αξίας του προσώπου μου».

Η μηνύτρια, που κάνει λόγο για «χυδαία παρουσίαση και διατύπωση» εκ μέρους της εφημερίδας, σημειώνει στην προσφυγή της ότι οι αναφορές στο πρόσωπό της έχουν «στόχο το συσχετισμό μου με φερόμενη απόπειρα συγκάλυψης ευθυνών, σε μια συζήτηση που φέρεται να διεξάγεται μεταξύ τρίτων στην οποία ουδεμία συμμετοχή είχα, ούτε και το δημοσίευμα φτάνει να ισχυριστεί ότι είχα, ακόμη κι αν ήθελε τυχόν η στιχομυθία αυτή υποτεθεί αληθής, αυθεντική, μη παραποιημένη/προϊόν εγκλήματος-παράνομης υποκλοπής κ.ο.κ.».

Σύμφωνα με την κ. Γεροβασίλη «έκπληξη δε προκαλεί η αδιάστικτη υιοθέτηση των όποιων τυχόν ισχυρισμών του πρ. Αρχηγού της Πυροσβεστικής, ακόμη κι αν αυτοί ήθελε υποτεθεί ότι πράγματι έλαβαν χώρα και η “απόδοση εντολών” στο πρόσωπό μου, χωρίς την παραμικρή απόπειρα διασταύρωσης της αλήθειας. Πόρρω δε απέχει η αλήθεια ωστόσο, αφού ουδέποτε ή καθ’ οιονδήποτε τρόπο αποπειράθηκα να παρέμβω στην εν εξελίξει διαδικασία σχηματισμού πορίσματος και απόδοσης ευθυνών ενώ μοναδικό μου μέλημα καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μου ήταν αποκλειστικά και μόνο η ταχεία πρόοδος της διαδικασίας».