Κορωνοϊός: 35 νέα κρούσματα – 13 στις πύλες εισόδου – Η πορεία διασποράς στη χώρα μας

Τριάντα πέντε νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού, εκ των οποίων τα δεκατρία εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Εν τω μεταξύ,λόγω της αύξησης των εγχώριων και των εισαγόμενων κρουσμάτων των τελευταίων ημερών, νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε πως επανέρχεται η εβδομαδιαία ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας, κάθε Τρίτη στις 18:00 από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά. Την ίδια ώρα, κυβέρνηση και υγειονομικές αρχές παραμένουν σε «κόκκινο συναγερμό», παρακολουθώντας στενά την πορεία και την κατανομή των κρουσμάτων.

Έτσι, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων της νόσου στη χώρα ανέρχεται σε 3.939 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 54.9% άνδρες.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ενημέρωση, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 193 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 14 (78.6% άνδρες).

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Από το σύνολο των 3939 κρουσμάτων, 1069 (27.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 2035 (51.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών). Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Δείτε ΕΔΩ την ενημέρωση του ΕΟΔΥ: