Μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για το Project Galaxy της Alpha Bank

«Ευχάριστος πονοκέφαλος» για τη Διοίκηση της AlphaBank, μετά το υψηλό ενδιαφέρον που καταγράφηκε για το ProjectGalaxy, το σχέδιο δηλαδή της mega-τιτλοποίησης ΜΕΑ ύψους περί τα Ευρώ 10 δισ. και της πώλησης της Cepal.

Την Παρασκευή 3 Ιουλίου, στα κεντρικά γραφεία της AlphaBank κατατέθηκαν περισσότερες από 5 μη δεσμευτικές προσφορές, επιβεβαιώνοντας το υψηλό διεθνές ενδιαφέρον για την συναλλαγή και, βεβαίως, την ορθότητα της στρατηγικής επιλογής της Τράπεζας να επανεκκινήσει τη διαγωνιστική διαδικασία, προκειμένου να την ολοκληρώσει εντός των χρονικών και κεφαλαιακών στόχων που έχουν τεθεί.

Μεταξύ των ενδιαφερομένων για το Galaxy και την Cepal, περιλαμβάνονται κορυφαία επενδυτικά funds αλλά και μεγάλα επιχειρηματικά σχήματα που δραστηριοποιούνται στην αναπτυσσόμενη διεθνώς αγορά διαχείρισης ΜΕΑ.

Το σύνολο των υποψηφίων επενδυτών αντιμετωπίζει το ProjectGalaxy αφενός ως προϋπόθεση για την πρωταγωνιστική τους παρουσία, μέσω της Cepal, στην Ελλάδα, αφετέρου δε ως εφαλτήριο ανάπτυξης και κερδοφορίας στην ευρωπαϊκή και διεθνή αγορά.

Ταυτόχρονα, η ποιότητα των υποψηφίων επενδυτών είναι τέτοια που προκαλεί αισιοδοξία ότι η Cepal θα μεταβιβαστεί σε ισχυρό σχήμα, κάτι το οποίο δημιουργεί ασφάλεια και ικανοποίηση και στους εργαζομένους της νέας εταιρίας.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να διαμορφωθεί η shortlist με τους υποψήφιους για την επόμενη φάση των διαπραγματεύσεων και οι εξελίξεις αναμένονται πυκνές, με την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών να τοποθετείται ακόμη και πριν τα τέλη του Σεπτεμβρίου.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται, εξάλλου, οι διαδικασίες συγκρότησης της νέας Cepal,
ενώ με ταχείς ρυθμούς δρομολογείται και η προβλεπόμενη πιστοληπτική αξιολόγηση των τιτλοποιήσεων του ProjectGalaxy, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την υποβολή αιτήματος υπαγωγής τους στο Πρόγραμμα Προστασίας Στοιχείων Ενεργητικού «Ηρακλής».