ΟΤΟΕ: Δεν θα ανεχθούμε αυθαίρετο περιορισμό και στοχοποίηση της κοινωνικής μας δράσης

Την αντίδρασή της για το νομοσχέδιο «δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις» εκφράζει η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΤΟΕ) με σχετική ανακοίνωση, που εξέδωσε.

«Σε καμία περίπτωση, δεν θα ανεχθούμε αυθαίρετο περιορισμό και στοχοποίηση της κοινωνικής μας δράσης και, μάλιστα, σε μία ιδιαίτερη δύσκολη περίοδο για τους εργαζόμενους και τους συμπολίτες μας. Μία νομοθετική παρέμβαση σε ένα τόσο ευαίσθητο κοινωνικά και θεσμικά θέμα οφείλει να εξαντλήσει κάθε περιθώριο διαλόγου με τα συνδικάτα, τα κόμματα και την κοινωνία και όχι απλά μία σύντομη διαβούλευση, εν μέσω της πανδημίας», υποστηρίζει η ΟΤΟΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΟΤΟΕ:

– καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει στον απαραίτητο συστηματικό διάλογο με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, κόμματα, συνδικάτα και φορείς, ώστε να διαμορφωθεί η μέγιστη δυνατή συναίνεση πάνω σε ένα πραγματικά σύγχρονο και δημοκρατικό πλαίσιο διασφάλισης του δικαιώματος του συνέρχεσθαι, με βάση το Σύνταγμα και τις βέλτιστες, συμβατές με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), διεθνείς πρακτικές και

– καλεί τα πολιτικά κόμματα να μην συμπράξουν στην απαξίωση ενός ακόμα θεμελιώδους για τη Δημοκρατία συνταγματικού δικαιώματος.