Οι «βρώμικες» φωτογραφίες της συζύγου του Κιμ που οδήγησαν στην ανατίναξη του γραφείου διασύνδεσης

Στα μέσα Ιουνίου, η Βόρεια Κορέα ανατίναξε το γραφείο διασύνδεσης με τη Νότια Κορέα στην πόλη Καεσόνγκ, κοντά στη μεθόριο μεταξύ των δύο χωρών, με αφορμή – όπως είχε ανακοινωθεί τότε – προπαγανδιστικό υλικό κατά του καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ που έφτασε στη χώρα από τη Σεούλ.

Τελικά, το προπαγανδιστικό υλικό αφορούσε «βρώμικες» φωτογραφίες της γυναίκας του Κιμ Γιονγκ Ουν, της «μυστηριώδους» Ρι Σολ Γιού, οι οποίες προκάλεσαν και την οργή του Βορειοκορεάτη ηγέτη.

Οπως δήλωσε ο πρέσβης της Ρωσίας στην Πιονγιάνγκ, Αλεξάντερ Ματσεγκόρα, στο πρακτορείο ειδήσεων TASS, «τα φυλλάδια περιείχαν ένα ιδιαίτερο είδος βρώμικης, προσβλητικής προπαγάνδας, που απευθυνόταν στη σύζυγο του ηγέτη, ενώ οι φωτογραφίες ήταν επεξεργασμένες με έναν εξευτελιστικό προς τη σύζυγο του Κιμ Γιονγκ Ουν τρόπο».

Τα φυλλάδια έπεσαν στο έδαφος της Βόρειας Κορέας με τη μέθοδο των μπαλονιών  που συνηθίζουν να χρησιμοποιούν ομάδες στη Νότια Κορέα για να ρίχνουν προπαγανδιστικό υλικό στον Βορρά.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ουν παντρεύτηκε την Ρι Σολ-Γιου τον Ιούλιο του 2012 (ή τότε τουλάχιστον έγινε γνωστό), ενώ ελάχιστες πληροφορίες έχουν δοθεί στη δημοσιότητα για την ζωή της Πρώτης Κυρίας της χώρας.