Η συνεργασία του υπ.Τουρισμού με την TUI ενισχύει τις τουριστικές ροές προς την Ελλάδα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι δράσεις του υπουργείου Τουρισμού για την αύξηση των τουριστικών ροών από τις αγορές του εξωτερικού. Από την Κω, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης σε συνεχείς επαφές με τα στελέχη του μεγαλύτερου οργανωτή ταξιδών στον κόσμο, της TUI, σε λίγο θα ανακοινώσει σε συνέντευξη τύπου τη συνεργασία ανάμεσα στα δυο μέρη.

Θα πρόκειται για μια στρατηγική συνεργασία, προκειμένου η Ελλάδα να διαφημιστεί ως ο πρώτος προορισμός για την TUI και στόχο την έλευση του 50% των επισκεπτών που είχε φέρει πέρυσι ο διεθνής tour operator στην Ελλάδα. Υπολογίζεται ότι πέρυσι η TUI διοχέτευσε στην Ελλάδα περι τα 3 εκατομμύρια επισκέπτες.

Σε κάθε περίπτωση ακολουθεί η κοινή συνέντευξη τύπου ώστε να δοθούν λεπτομέρειες της στρατηγικής αυτής συμφωνίας ανάμεσα στην ΤUI και το υπουργείο Τουρισμού.

Χθες, εξάλλου, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, αμέσως μετά την προσγείωση της πρώτης πτήσης της TUI στην Ελλάδα και στην Κω συγκεκριμένα, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την έναρξη της τουριστικής περιόδου σημειώνοντας ότι η χθεσινή ημέρα ήταν το αποτέλεσμα “μιας τεράστιας” προσπάθειας να ανοίξει τα φτερά του ο ελληνικός τουρισμός με προτεραιότητα την ασφάλεια. Αφού στάθηκε στις μέχρι τώρα δράσεις του υπουργείου Τουρισμού για να γίνει πραγματικότητα η σημερινή ημέρα, ο υπουργός υπογράμμισε ότι ήδη έχει ξεκινήσει η προσπάθεια για το επόμενο στάδιο που δεν είναι άλλο από την ασφαλή παραμονή των ταξιδωτών στην χώρα μας, όπως είπε.

Η Ελλάδα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους επισκέπτες της TUI από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Τα τελευταία χρόνια, ο γερμανικός οργανισμός επεκτείνει συνεχώς το χαρτοφυλάκιο των δικών της ξενοδοχειακών brands και concepts στην Ελλάδα, με συνολικά 49 ξενοδοχεία, τα περισσότερα από τα οποία σε συνεργασία με την Atlantica Hotels & Resorts. Μόνο το καλοκαίρι του 2019 προστέθηκαν έξι νέα ξενοδοχεία με τα εμπορικά σήματα της TUI. Μάλιστα σε λίγες μέρες ανοίγει το νέο Robinson Club στην Ιεράπετρα της Κρήτης το οποίο αποτελεί το τρίτο Robinson Club στην Ελλάδα.