Ιατρικός εξοπλισμός στα Κουφονήσια μέσω της Alpha Bank και της «Αγονης Γραμμής Γόνιμης»

Η συνεργασία της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης «Άγονης γραμμής Γόνιμης» με την τράπεζα Alpha Bank καλά κρατεί και βρίσκει κερδισμένο σε πρώτη φάση το Κουφονήσι και το Πολυδύναμο Περιφερειακό του Ιατρείο.

Παράλληλα, ενισχύεται και το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων του νησιού…

Oπως διαβάζουμε σε ανάρτηση τόσο του προέδρου της Κοινότητας, Αντώνη Κωβαίου αλλά και του ΠΠΙ …  «Στο ιατρείο μας παραδόθηκε σήμερα εξοπλισμός από την Alpha Bank σε συνεργασία με την Άγονη γραμμή Γόνιμη, μέσω του προγράμματος “Μαζί με στόχο την υγεία”. Συγκεκριμένα παραλάβαμε: 1 Ηλεκτροκαρδιογράφο, 1 φορητό απινιδωτή, χειρουργικά εργαλεία, 1 φορητό αναλυτή αερίων αίματος, 1 βιοχημικό αναλυτή, αντισηπτικά, μάσκες, 1 στηθοσκοπιο καρδιολογικό και 1 επιτοίχιο σετ οφθαλμοσκόπιο – ωτοσκόπιο. Ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη δωρεά!»

Οι δύο φορείς συνεργάζονται από το 2014 με βάση το πρόγραμμα «Μαζί, με στόχο την υγεία», προσφέροντας ιατρικά μηχανήματα και ιατροφαρμακευτικό υλικό στα τοπικά ιατρεία των νησιών μας! Τη φετινή χρονιά το πρόγραμμα επισκέπτεται το Αγαθονήσι, τις Οινούσσες, τη Γαύδο, τις Σπέτσες, το Ρέθυμνο, τη Σκόπελο, τα Χανιά, τα Κουφονήσια και τη Σίκινο.

Και όπως διαβάζουμε στη σελίδα της «Άγονης Γραμμής Γόνιμης»: η Τράπεζα προβαίνει στην προσφορά ιατρικών μηχανημάτων και ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού στα τοπικά ιατρεία των νησιών και συμβάλλει στην κάλυψη βασικών ιατρικών αναγκών των κατοίκων, περιορίζοντας την ανάγκη μετακινήσεών τους σε μεγαλύτερα νησιά για θέματα υγείας.

Από εκεί και πέρα, μέσω της τράπεζας γίνεται ένας μίνι απολογισμός δράσης… «Από την έναρξη του Προγράμματος έως σήμερα έχουν παραδοθεί 233.504 τεμάχια ιατρικών μηχανημάτων, συσκευών και ειδών ιατροφαρμακευτικού υλικού σε 51 νησιά, με συνολικό πληθυσμό 548.515 κατοίκους, οι οποίοι απέκτησαν άμεση πρόσβαση σε παροχές υγείας που, αν και απαραίτητες, δεν είναι δεδομένες για τα τοπικά ιατρεία του εκάστοτε νησιού”.

Πηγη: naxospress.gr