Στα χέρια τηε αστυνομίας η «κοκκινομάλλα» που άρπαξε την 10χρονη Μαρκέλλα

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται η γυναίκα που φέρεται να άρπαξε τη 10χρονη Μαρκέλλα έξω από το σχολείο της στην Κάτω Τούμπα της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κοκκινομάλλα γυναίκα εντοπίστηκε από τις Αρχές στην Πιερία, προσήχθη και εξετάζεται για να διαπιστωθεί η σχέση της με την αρπαγή της ανήλικης. 

Η 10χρονη Μαρκέλλα αναγνώρισε τη γυναίκα, αλλά προς το παρόν το κίνητρο της αρπαγής παραμένει αδιευκρίνιστο.

Η μικρή είχε εξαφανιστεί το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, ενώ επέστρεφε στο σπίτι της μαζί με έναν συμμαθητή της. Σύμφωνα με τα όσα είπε η ίδια, αλλά και ο συμμαθητής της, την φώναξε μια κοκκινομάλλα γυναίκα. Η 10χρονη πήγε προς το μέρος της και από εκείνη τη στιγμή τα ίχνη της χάθηκαν για περίπου 48 ώρες, ώσπου βρέθηκε να περιπλανιέται μόνη της στην περιοχή της Καλαμαριάς…

Τι είπε η ιατροδικαστής για το κοκτέιλ ναρκωτικών – Τα αναπάντητα ερωτήματα

Υπενθυμίζεται ότι «κοκτέιλ» κοκαΐνης και ηρεμιστικών ανιχνεύθηκε στο αίμα της Μαρκέλλας, τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί για περίπου 48 ώρες.

Το κοριτσάκι νοσηλεύεται στο νοσοκομείο έχοντας στο πλευρό της παιδοψυχολόγους για να ξεπεράσει το σοκ της αρπαγής, την ίδια στιγμή που η ιατροδικαστής που την εξέτασε τόνισε ότι δεν υπάρχουν ευρήματα στο σώμα της, όπως σημάδια από ενέσεις, καθώς τα ναρκωτικά που της δόθηκαν δεν γίνονται ενέσιμα.

Η Ελένη Ζαγγελίδου επιβεβαίωσε στον ΑΝΤ1 ότι οι εξετάσεις «έδειξαν ότι υπάρχουν ψυχοτρόπες ουσίες», για να τονίσει ότι, «είμαστε ακόμα στην αρχή της επίπονης αυτής διαδικασίας». Τόνισε ότι, βεβαίως δεν μπορεί να πει παραπάνω πληροφορίες, λόγω του ότι οι αστυνομικές έρευνες είναι σε εξέλιξη και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα.

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι γενικότερα οι ουσίες αυτές δεν δίνονται ενέσιμα, σπανίως η μία από της δύο ναι, αλλά σε γενικότερο πλαίσιο δεν δίνονται ενέσιμα. Εδώ το παιδί δεν είχε τέτοια ευρήματα», σημείωσε μεταξύ άλλων η κ. Ζαγγελίδου. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να διαπιστώσουν ποιοι και γιατί χορήγησαν τα ναρκωτικά στην 10χρονη Μαρκέλλα.

Τι είναι το speedball

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, όπως προκύπτει από τις τοξικολογικές εξετάσεις, πρόκειται για συνδυασμό κατασταλτικών και διεγερτικών – το λεγόμενο «speedball» – που όμως δρουν ανεξάρτητα. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, τα ηρεμιστικά χάπια που δόθηκαν στη 10χρονη μαθήτρια προκαλούν αμνησία, ενώ επιφέρουν και μείωση των αναστολών. Από την άλλη πλευρά, η κοκαΐνη που της χορηγήθηκε, κρατά σε εγρήγορση τον οργανισμό ώστε να μην πέσει σε λήθαργο.

Οι αστυνομικοί καλούνται να βρουν απάντηση στο ερώτημα, εάν οι δράστες που χορήγησαν στη Μαρκέλλα αυτά τα ναρκωτικά γνώριζαν την αντικρουόμενη επίδραση που έχουν στον ανθρώπινο οργανισμό και εάν ναι, μήπως αυτό φανερώνει κάτι για το κίνητρο της αρπαγής. Οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την εξιχνίαση της υπόθεσης συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς.

Σύμφωνα με πηγές των διωκτικών και δικαστικών αρχών, η χορήγηση των ουσιών στη μικρή μαθήτρια έγινε «σχετικά πρόσφατα» χωρίς όμως να προσδιορίζεται επακριβώς ο χρόνος. Προς την κατεύθυνση αυτή διεξάγονται εξετάσεις που θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Πιθανότατα η λήψη ναρκωτικών φαρμάκων να ευθύνεται και για την εικόνα σύγχυσης που παρουσίασε η ίδια αμέσως μετά τον εντοπισμό της και κατά τις πρώτες συνομιλίες με τους παιδοψυχολόγους και αστυνομικούς.