Πανελλαδικές Εξετάσεις: Αυτά είναι τα θέματα σε Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά

Στα Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών) και στα Μαθηματικά (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων, με το νέο και με το παλαιό σύστημα.

Στα Αρχαία, η επιτροπή των εξετάσεων επέλεξε ως Διδαγμένο Κείμενο για τους υποψηφίους του νέου συστήματος, απόσπασμα από την Πολιτεία του Πλάτωνα και ως Αδίδακτο απόσπασμα του έργου “Πόροι ή περί προσόδων” του Ξενοφώντα. Ως Παράλληλο Κείμενο δόθηκε απόσπασμα του Ε.Π. Παπανούτσου στο οποίο μεταφέρει τις απόψεις του Α. Δελμούζου για την παιδεία.

Για τους υποψηφίους με το παλαιό σύστημα το ∆ιδαγμένο Κείμενο είναι από τα Ηθικά Νικομάχεια του Αριστοτέλη, το Παράλληλο Κείμενο από τον Πρωταγόρα του Πλάτωνα και Αδίδακτο Κείμενο επίσης απόσπασμα του έργου “Πόροι ή περί προσόδων” του Ξενοφώντα.

Οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων συνεχίζουν στις 19/06 με Βιολογία και Κοινωνιολογία. Στη συνέχεια σύμφωνα με το σχετικό πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί για τις Πανελλήνιες 2020, την Παρασκευή 19/6, θα εξεταστούν στη Βιολογία (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας) και στην Κοινωνιολογία (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών).

Θέματα Αρχαίων Ελληνικών_Νέο σύστημα
Θέματα Αρχαίων Ελληνικών_Παλαιό σύστημα
Θέματα Μαθηματικών_Νέο Σύστημα
Θέματα Μαθηματικών_Παλαιό Σύστημα