Συνεχίζεται η ταλαιπωρία στο κέντρο της Αθήνας – «Βράζουν» οι οδηγοί με τον Μεγάλο Περίπατο

«Πονοκέφαλο» έχει δημιουργήσει στους Αθηναίους και σε όσους κινούνται στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου ο «Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας», μόλις μια ήμερα μετά τις δραστικές και ριζικές παρεμβάσεις της δημοτικής Αρχής.

Οι λωρίδες κυκλοφορίας περιορίστηκαν, όπως και ο διαθέσιμος χώρος για τα αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα και σήμερα να σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις και ουρές χιλιομέτρων στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Αρκετοί οδηγοί παρέμειναν για ώρα ανήμποροι να αντιδράσουν πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου τους, με τον δήμαρχο Αθηναίων, Κ. Μπακογιάννη να μπαίνει στο στόχαστρο πολλών χρηστών των social media που μιλούν πλέον για τον «Μεγάλο Ταλαι-περίπατο» της Αθήνας.

Τα social media βράζουν από θυμό, εκτοξεύοντας κάθε είδους επικρίσεις και κατηγορίες προς το δήμο και προσωπικά τον Κώστα Μπακογιάννη.

Βασιλίσσης Όλγας και Πανεπιστημίου έχουν αλλάξει ολοκληρωτικά δημιουργώντας μια νέα πραγματικότητα για πεζούς και ποδηλάτες, αλλά και μια νέα για τους οδηγούς που πλέον διχάζονται για το έργο.

Σαν να μην είναι αρκετά τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στην κυκλοφορία η έναρξη των εργασιών του “Μεγάλου Περιπάτου”, ήρθαν και οι πορείες και “αποτελείωσαν” την υπομονή όσων κυκλοφορούν σήμερα στην πρωτεύουσα.

ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ συγκεντρώθηκαν στις 08:30 το πρωί στην πλατεία Μαβίλη κι από εκεί, λίγο πριν από τις 09:00 και ενώ το κέντρο είχε ήδη… φρακάρει από την κίνηση, ξεκίνησαν την πορεία τους, με αποτέλεσμα να κλείσουν δρόμοι,

Μετά τη χθεσινή πρεμιέρα των έργων στην Πανεπιστημίου στο πλαίσιο του «Μεγάλου Περιπάτου» που δημιούργησε μεγάλο μποτιλιάρισμα και δίχασε πολίτες και πολιτικό κόσμο, και σήμερα η κίνηση στους δρόμους του κέντρου της πρωτεύουσας είναι πολύ αυξημένη.

Στις 10:00,  σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Τροχαία είναι κλειστές οι Βασιλίσσης Σοφίας, από Χίλτον, όπως και η λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας.

Ακόμη, καταγράφεται μεγάλο μποτιλιάρισμα επί της Καλλιρόης, στο ρεύμα ανόδου, και στην Ηλιουπόλεως, αλλά και στην Βασιλίσσης Σοφίας, επίσης στο ανοδικό ρεύμα από το ύψος του νοσοκομείου Ιπποκράτειο.

Μποτιλιάρισμα θα συναντήσουν οι οδηγοί και στη λεωφόρο Κηφισίας, στο ρεύμα προς Αθήνα, στο ύψος του Ψυχικού και στα δύο ρεύματα.

Στο «κόκκινο» βρίσκεται και η λεωφόρος Κατεχάκη, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Όσοι δε, κινούνται νότια, θα ταλαιπωρηθούν από κίνηση και στη λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ρεύμα προς Πειραιά, τμηματικά, από την παραλία του Αγίου Κοσμά μέχρι και τον Άλιμο.

Παράλληλα, κυκλοφοριακό χάος με μεγάλο μποτιλιάρισμα και καθυστερήσεις σημειώνεται στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, στο ρεύμα προς Πειραιά, εκεί όπου έχει δημιουργηθεί ουρά χιλιομέτρων από αυτοκίνητα και οδηγούς κολλημένους στο τιμόνι, λόγω ακινητοποιημένου οχήματος, στο ύψος της Λένορμαν. Η ουρά χιλιομέτρων ξεκινά από το ύψος της Μεταμόρφωσης και καταλήγει στον Κηφισό.

Η κίνηση στους δρόμους λίγο πριν τις 10:00: