Αυξημένο ενδιαφέρον για το 9ο Greek Investment Forum της ΕΧΑΕ

Με αυξημένη συμμετοχή, τόσο σε επίπεδο εισηγμένων εταιρειών, όσο και funds, ξεκινούν σήμερα τα πρώτα προγραμματισμένα ραντεβού στο πλαίσιο του 9ου Greek Investment Forum – New York που συνδιοργανώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών με το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Στο φόρουμ που πραγματοποιείται διαδικτυακά έχουν δηλώσει συμμετοχή 77 funds και 116 αναλυτές και fund managers. Συνολικά είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθούν περί τα 550 one-to-one meetings και group meetings με τους επικεφαλής και τα στελέχη των 29 εισηγμένων που συμμετέχουν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, την υψηλότερη ζήτηση για συναντήσεις μέχρι στιγμής έχουν οι ΟΠΑΠ, Εθνική Τράπεζα, Eurobank, Alpha Bank, καθώς και η ΔΕΗ, η Mytilineos και η Jumbo. Ιδιαίτερα στην περίπτωση της ΔΕΗ, το ενδιαφέρον καταγράφεται υψηλό λόγω του εν εξελίξει turn around που επιχειρεί η διοίκηση, ενώ για τη Jumbo παρόλο που η συμμετοχή της έκλεισε την τελευταία στιγμή, τα αιτήματα για online συναντήσεις με τους επικεφαλής της εταιρείας είναι αυξημένα.

Σημειώνεται ότι στο διήμερο 15 & 16 Ιουνίου 2020 πραγματοποιείται και το συνέδριο της Wood στο οποίο διαδικτυακά θα συμμετέχουν οι ελληνικές τράπεζες με αποτέλεσμα τα ραντεβού να είναι μοιρασμένα.

Σε ό,τι αφορά το 9ο Greek Investment Forum, παρόλο που τύποις απευθύνεται σε επενδυτές από τις ΗΠΑ, ουσιαστικά η ατζέντα του έχει “ανοίξει” φέτος. Λόγω και των δυνατοτήτων που δίνει η τεχνολογία υπάρχει σημαντική συμμετοχή και από Ευρωπαίους επενδυτές.

Στο φόρουμ από πλευράς εισηγμένων συμμετέχουν οι ΑΔΜΕ, Alpha Bank, EXAE, Cenergy, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ELBALHALCOR, Eurobank, ΕΥΔΑΠ, Fourlis, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΕΛΠΕ, ΟΤΕ, Ικτίνος, ΚΡΙ-ΚΡΙ, Lamda Development, Jumbo, Motor Oil, Mytilineos, ΕΤΕ, ΟΠΑΠ, Τράπεζα Πειραιώς, ΟΛΠ, Prodea, ΔΕΗ, Σαράντης, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Πλαστικά Θράκης, ΤΙΤΑΝ και Viohalco.

Χθες, κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών πραγματοποιήθηκε συζήτηση με θέμα “Ελλάδα: Επενδυτικές ευκαιρίες στην εποχή μετά το Covid-19” στην οποία βασικοί ομιλητές ήταν, μεταξύ άλλων, οι υπουργοί Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ.κ Χρ. Σταϊκούρας και Αδ. Γεωργιάδης.