Σάμπυ Μιωνής: “Σε πανικό οι εκβιαστές μου” – «Ρουκέτες» κατά Παπαγγελόπουλου, Φιλιππάκη, Τάρκα και Παπαδάκου

Για πανικό των εκβιαστών του, Ιωάννη Φιλιππάκη και Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, κάνει λόγο ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής, με αφορμή τα στοιχεία που δημοσιεύει, σήμερα, η εφημερίδα Δημοκρατία, που σύμφωνα με τον ίδιο, αποτελούν μέρος της προκαταρκτικής δικογραφίας σε βάρος του και των συνεργατών του, η οποία εδώ και ένα χρόνο έχει αρχειοθετηθεί από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Μάλιστα, όπως σημειώνει στη συνέχεια ο κ. Μιωνής, η Εισαγγελία Διαφθοράς, στην από 18.6.2019 αρχειοθετική της διάταξη, σημειώνει ότι, από την ανάλυση του προανακριτικού υλικού που έλαβε υπόψη της και συμπεριλαμβάνει τα δημοσιευθέντα σήμερα δήθεν συγκλονιστικά στοιχεία, δεν προέκυψαν ενδείξεις διάπραξης κανενός αδικήματος διαφθοράς. Είναι δε τόσο «αποκαλυπτικά» τα στοιχεία αυτά, που τα κατέθεσα εγώ ο ίδιος, αυτοβούλως και ενόρκως, στις 26.2.2020 ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής, προκειμένου να καταδείξω τη στοχοποίηση που είχε γίνει σε βάρος μου και των συνεργατών μου!

«Γνωρίζω από πρώτο χέρι ότι η εγκληματική ομάδα έβγαζε χρήματα με εκβιασμούς. Το γνωρίζουν και άλλοι. Ίσως, στην πορεία, ακουστούν και αυτοί. Εγώ τόλμησα να μιλήσω αντιλαμβανόμενος την ευθύνη αυτής της πράξης μου και αποδεχόμενος τις συνέπειές της. Πιστεύω ότι η εγκληματική οργάνωση των Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Ιωάννη Φιλιππάκη, Αλέξανδρου Τάρκα και Γιάννας Παπαδάκου ήταν ένα από τα μεγαλύτερα παραδικαστικά κυκλώματα που έδρασαν στην πατρίδα μας από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους. Έχουμε όλοι το καθήκον να αποτρέψουμε την εμφάνιση τέτοιων νοσηρών φαινομένων στο μέλλον», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο επιχειρηματίας.

Ολόκληρη η δήλωση του Σάμπυ Μιωνή

Καταλαβαίνω τον πανικό των εκβιαστών μου, Ιωάννη Φιλιππάκη και Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Τα «συγκλονιστικά στοιχεία» που δημοσιεύει, σήμερα, η εφημερίδα Δημοκρατία αποτελούν μέρος της προκαταρκτικής δικογραφίας σε βάρος μου και των συνεργατών μου, η οποία εδώ και ένα χρόνο έχει αρχειοθετηθεί από την Εισαγγελία Διαφθοράς. Τόσο συγκλονιστικά στοιχεία είναι!

Μάλιστα, η Εισαγγελία Διαφθοράς, στην από 18.6.2019 αρχειοθετική της διάταξη, σημειώνει ότι, από την ανάλυση του προανακριτικού υλικού που έλαβε υπόψη της και συμπεριλαμβάνει τα δημοσιευθέντα σήμερα δήθεν συγκλονιστικά στοιχεία, δεν προέκυψαν ενδείξεις διάπραξης κανενός αδικήματος διαφθοράς. Είναι δε τόσο «αποκαλυπτικά» τα στοιχεία αυτά, που τα κατέθεσα εγώ ο ίδιος, αυτοβούλως και ενόρκως, στις 26.2.2020 ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής, προκειμένου να καταδείξω τη στοχοποίηση που είχε γίνει σε βάρος μου και των συνεργατών μου!

Σημειώνω ότι η σχετική προκαταρκτική δικογραφία σχηματίσθηκε με αφορμή την από 19.8.2015 καταγγελία του Ιωάννη Φιλιππάκη στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Πρόκειται, δηλαδή, για την προκαταρκτική εξέταση που έστησαν οι εκβιαστές μου, προκειμένου να μου αποσπάσουν μεγάλο χρηματικό ποσό, το οποίο μου ζητήθηκε απροκάλυπτα από τον επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Είναι η καταγγελία που οδήγησε στην εξωθεσμική παρέμβαση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου να στείλει, σε χρόνο ρεκόρ, εισαγγελείς στο Παρίσι εν αγνοία της προϊστάμενης Αρχής τους που είναι η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αλλά εν γνώση και παρουσία της δημοσιογράφου, Γιάννας Παπαδάκου. Ο στόχος προφανής! Να ασκήσουν πίεση σε εμένα για να μου αποσπάσουν οικονομικά ανταλλάγματα και να στοχοποιήσουν τον δικηγόρο μου, Σταύρο Παπασταύρου, λόγω της πολιτικής του δράσης με τη Νέα Δημοκρατία, υφαρπάζοντας έτσι πολιτικά οφέλη.

Γνωρίζω από πρώτο χέρι ότι η εγκληματική ομάδα έβγαζε χρήματα με εκβιασμούς. Το γνωρίζουν και άλλοι. Ίσως, στην πορεία, ακουστούν και αυτοί. Εγώ τόλμησα να μιλήσω αντιλαμβανόμενος την ευθύνη αυτής της πράξης μου και αποδεχόμενος τις συνέπειές της. Πιστεύω ότι η εγκληματική οργάνωση των Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Ιωάννη Φιλιππάκη, Αλέξανδρου Τάρκα και Γιάννας Παπαδάκου ήταν ένα από τα μεγαλύτερα παραδικαστικά κυκλώματα που έδρασαν στην πατρίδα μας από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους. Έχουμε όλοι το καθήκον να αποτρέψουμε την εμφάνιση τέτοιων νοσηρών φαινομένων στο μέλλον.