«Εφοδος» της ΕΛΑΣ στην Πυροσβεστική για την τραγωδία στο Μάτι

Στο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι, βρέθηκαν την Πέμπτη αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατ’ εντολή του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση της τραγωδίας στο Μάτι.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο ανακριτής που ερευνά την υπόθεση για την τραγωδία στο Μάτι στις 23 Ιουλίου 2018, όπου έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 100 συνάνθρωποί μας, ζήτησε επιπλέον στοιχεία για τον τρόπο που έδρασε η Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ανακριτής συλλέγει όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία για τη διαλεύκανση των λαθών που έγιναν την ημέρα της τραγωδίας. Στο πλαίσιο αυτό έδωσε εντολή στην Αστυνομία να κατασχέσει από το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι το καταγραφικό μηχάνημα του Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας.

Ταυτόχρονα με την έρευνα στο Χαλάνδρι πραγματοποιήθηκε χθες και δεύτερη έρευνα των αστυνομικών στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Πληροφορικής της Πυροσβεστικής στο Μοσχάτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί πήραν στοιχεία για τα ψηφιακά στίγματα υπηρεσιακών οχημάτων που χρησιμοποιήθηκαν την ημέρα της τραγωδίας στο Μάτι από αξιωματικούς της Πυροσβεστικής.