Νέο «χτύπημα» από τους Anonymous Greece: «Έριξαν» το site του τουρκικού υπ. Άμυνας

Μετά το «χτύπημα» στην ιστοσελίδα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, οι Anonymous Greece «έριξαν» και το site του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, ως απάντηση στους Τούρκους χάκερ που είχαν «κατεβάσει» την ιστοσελίδα του του δήμου Χαλκηδόνος.

Οι Ελληνες χάκερ, με ανάρτησή τους στο Twitter αναφέρουν ότι «έριξαν» τη σελίδα του τουρκικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας, εξηγώντας, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Μετά από επίθεση που δέχθηκε η Ελλάδα και συγκεκριμένα ένας δήμος της Ελλάδας (κάτι ασήμαντο για εμάς) από την Τουρκία, προχωρήσαμε και εμείς σε επίθεση. Το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Αμύνης είναι εκτός». Τελικά, όπως αποδείχθηκε, είχαν επιτεθεί στη σελίδα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Οι ίδιοι, αργότερα μέσα στην ίδια ημέρα, σημείωσαν: «Επειδή έγινε θέμα πριν με το λάθος που κάναμε, το διορθώνουμε ρίχνοντας το υπουργείο Αμύνης, τελικά».

Οι Τούρκοι χάκερς και η αντίδραση των ελληνικών Αρχών

“Έχει ήδη ενημερωθεί το υπουργείο Εξωτερικών και η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος για την επίθεση των Τούρκων χάκερς, στην ιστοσελίδα του δήμου, ενώ επίθεση έχει δεχτεί και η ιστοσελίδα του δήμου Θάσου», δηλώνει εν τω μεταξύ ο δήμαρχος Χαλκηδόνας Σταύρος Αναγνωστόπουλος στο GRTimes.gr.

Όπως τονίζει ο κ. Αναγνωστόπουλος, μέχρι και αυτήν την ώρα γίνονται οι απαραίτητες τεχνικές ενέργειες ώστε να «κατέβει» η χακαρισμένη ιστοσελίδα και να επανέλθει η κανονική, ενώ με το πέρας της διαδικασίας θα διαπιστωθεί και το αν και πόση ζημιά έχει γίνει στον σέρβερ του δήμου, κάτι που δεν θεωρείται και τόσο πιθανό σύμφωνα με τον τεχνικό πληροφορικής του δήμου.

Ο δήμαρχος Χαλκηδόνας επισημαίνει πως η ενέργεια των Τούρκων, εντάσσεται σε μια γενικότερη επίθεση που δέχονται ιστοσελίδες στην Ελλάδα τα τελευταία 24ωρα, καθώς αντίστοιχη επίθεση δέχτηκε σήμερα και η ιστοσελίδα του δήμου Θάσου.

Εικάζει δε πως η επίθεση στον δήμο Χαλκηδόνας είναι τυχαία, καθώς οι χάκερς ψάχνουν γενικότερα ελληνικούς στόχους και κενά ασφάλειας για να «χτυπήσουν», ενώ όπως λέει γίνονται ενέργειες σε συνεργασία και με τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, προκειμένου να θωρακιστεί το σύστημα και να μην υπάρξει αντίστοιχο περιστατικό στο μέλλον.