Το Hellenic Impact Investing Network στο Delphi Economic Forum

Ο Πρόεδρος του Hellenic Impact Investing Network, Κωστής Τσελένης, μαζί με ένα διεθνές panel επενδυτών, αναλύουν στο Digital Delphi Economic Forum τις προοπτικές που προσφέρονται μέσα από Βιώσιμες Επενδύσεις στην μετά-COVID19 εποχή.

Στη συζήτηση, που θα ξεκινήσει στις 14:45 ώρα Ελλάδος, στο πλαίσιο της ενότητας “Sustainability & Impact Investing in the post COVID19 era: Boosting the Transition to a more Resilient and Circular Global Economy”, οι συμμετέχοντες θα δώσουν τη δική τους οπτική, αναφορικά με τις προκλήσεις που έφερε η πανδημία, αλλά και την σημαντική ευκαιρία που έχει δημιουργηθεί για τις βιώσιμες επενδύσεις, μέσα από την ανάγκη για τη μείωση του επενδυτικού ρίσκου και την αντιμετώπιση παγκόσμιων κοινωνικών και περιβαλλοντικών θεμάτων.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ / PANEL

JACCO MINNAAR, Ολλανδία / Πρόεδρος ΔΣ – Triodos Investment Management

Ο κ. Minnaar, από το Zeist, της Ολλανδίας, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Triodos Investment Management, μιας Επενδυτικής Εταιρείας με χαρτοφυλάκιο επενδύσεων πολλών δισεκατομμυρίων, κατέχει εμπειρία 30 ετών με βαθιά εξειδίκευση στη βιωσιμότητα. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, έχει τελέσει στην Triodos Investment Management υπεύθυνος Χαρτοφυλακίου, Διευθυντής Ενέργειας και Περιβάλλοντος και Περιφερειακός Διευθυντής για την Αφρική και τη Λατινική Αμερική, ενώ πριν συνεργαστεί με την Triodos, ήταν υπεύθυνος για την ανάπτυξη Αγορών στην επικράτεια Mekong για το International Finance Corporation (IFC).

ANTONIS SCHWARZ, Γερμανία / Global Investor, Ιδρυτής – Good Move Initiatives

Ο κ. Schwarz, από το Μόναχο της Γερμανίας, είναι επενδυτής με εξειδίκευση σε Impact Investing, με έντονη φιλανθρωπική και κοινωνική δράση και εκτενή γνώση στην Ευρωπαϊκή αγορά Impact Investing. Υπέρμαχος της κοινωνικής δράσης, το 2016 ίδρυσε στο Βερολίνο το Guerrilla Foundation, με στόχο να υποστηρίξει δραστηριότητες που θα επιφέρουν σημαντική κοινωνική αναβάθμιση στην Ευρώπη. Το 2018, έλαβε το Βραβείο Φιλανθρωπίας CIVICUS Nelson Mandela-Graça Machel Brave Philanthropy για αυτή την πρωτοβουλία. Επιπλέον ο κ. Schwarz είναι συνιδρυτής του Center for Sustainable Finance and Private Wealth στο Πανεπιστήμιο Ζυρίχης, καθώς και του Οργανισμού Vouliwatch, που προωθεί την Πολιτική Υπευθυνότητα και τη Διαφάνεια στην Ελλάδα.

TINA MAVRAKI, Ηνωμένο Βασίλειο / Managing Director Ingenios, Board Director MYTILINEOS

Η κα. Μαυράκη είναι υψηλόβαθμο στέλεχος με σημαντική εμπειρία σε διεθνή οικονομικά θέματα. Είναι Διευθύνουσα Σύμβουλος στην Ingenios Limited, μια συμβουλευτική εταιρεία με έδρα το Λονδίνο, η οποία ειδικεύεται στην προμηθευτική αλυσίδα. Παλαιότερα ηγήθηκε του τμήματος Βιώσιμων Επενδύσεων σε παγκόσμια αναπτυξιακά ιδρύματα χρηματοδότησης. Είναι μη-εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της MYTILINEOS, καθώς και μέλος της Επιτροπής ΕΚΕ της εταιρείας. Στο παρελθόν κατείχε υψηλόβαθμες θέσεις σε σημαντικές εταιρείες όπως η Morgan Stanley και το Citigroup.

KOSTIS TSELENIS, Ελβετία (Προεδρεύων) / Global Investor, Ιδρυτής & Πρόεδρος του Hellenic Impact Investing Network

Με βάση τη Ζυρίχη, ο κ. Τσελένης έχει διαχειριστεί διεθνή ιδιωτικά και θεσμικά χαρτοφυλάκια άνω των € 600 εκ. με επίκεντρο την βιωσιμότητα και τις Επενδύσεις Περιβαλλοντικού και Κοινωνικού Αποτυπώματος (ΕΠΚΑ), έναν ορισμό που έχει αποδώσει ο ίδιος στην μεθοδολογία του Impact Investing. Ως πρωτοπόρος στις ΕΠΚΑ, έχει συμμετάσχει σαν ομιλητής και συντονιστής σε μια σειρά διεθνών διοργανώσεων, ενώ έχει παράλληλα πλούσια αρθρογραφία σχετικά με τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Παράλληλα έχει κάνει διαλέξεις πάνω στο θέμα, στα Πανεπιστήμια της Λωζάνης, της Γενεύης, του St. Gallen κ.α. Το 2018 ίδρυσε το Hellenic Impact Investing Network, μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας επενδυτικής κοινότητας γύρω από τις ΕΠΚΑ στην Ελλάδα.

Το Hellenic Impact Investing Network (HIIN) αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας επενδυτικής κοινότητας γύρω από τις Επενδύσεις Περιβαλλοντικού και Κοινωνικού Αποτυπώματος (ΕΠΚΑ) στην Ελλάδα. Επιπλέον, στοχεύει στη δημιουργία πρόσφορου εδάφους για επενδύσεις που ακολουθούν τη μεθοδολογία αυτή, εφαρμόζοντας καινοτόμες λύσεις, και αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρονται μέσα από τη διεθνή επενδυτική κοινότητα του Impact Investing. Τα μέλη και οι συνεργάτες του Δικτύου, προσφέρουν συμβουλές και καθοδήγηση σχετικά με τις ΕΠΚΑ σε Έλληνες επενδυτές, εταιρείες, ΜΚΟ και φιλανθρωπικά ιδρύματα, προκειμένου να τους βοηθήσουν να αναβαθμίσουν το προφίλ τους σε βαθμό που θα τους δώσει τα εφόδια που θα τους βοηθήσουν να μοιραστούν τις ιδέες τους με την παγκόσμια κοινότητα του impact investing.