«Ντου» εργαζόμενων στον επισιτισμό, στο υπουργείο Τουρισμού

Στο υπουργείο Τουρισμού εισέβαλαν εργαζόμενοι στον κλάδο του επισιτισμού, έπειτα από πορεία που πραγματοποίησαν στο κέντρο της Αθήνας. Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης συναντήθηκε με τριμελή αντιπροσωπεία των διαδηλωτών.

Οι εργαζόμενοι μεταξύ των άλλων διεκδικούν: Να διασφαλιστεί το εισόδημα όλων των εργαζομένων όπως προβλέπεται από τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καμία μείωση, καμία αρνητική αλλαγή, όχι στην εκ περιτροπής εργασία. Να επαναπροσληφθούν όλοι οι εποχικοί. Να προστατευτούν όλοι οι άνεργοι του κλάδου. Να καταργηθούν όλα τα πλαφόν για την επιδότηση των εποχικών.

Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Εργασίας, φώναξαν συνθήματα, και ζωγράφισαν τον δρόμο στην είσοδο του υπουργείου Εργασίας κάνοντας ένα κόκκινο χαλί.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν εργαζόμενοι του συνδικάτου εργαζομένων επισιτισμού – τουρισμού – ξενοδοχείων Αττικής μαζί με δώδεκα επιχειρησιακά σωματεία των ξενοδοχείων «Marriott», «ΖΑΦΟΛΙΑ», «Royal Olympic», «Grand Resort Lagonissi», «Hilton», «Intercontinental», «Crowne Plaza», «Stanley», «Novotel», «ΤΙΤΑΝΙΑ» και στις επιχειρήσεις εστίασης «Select Service Partner» και «NEWREST».