Αιτήσεις ξανά από σήμερα για χρηματοδότηση επιχειρήσεων μέσω του ΤΕΠΙΧ ΙΙ

νοίγει την Τετάρτη 20 Μαΐου, και ώρα 12:00μ.μ. το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (https://www.ependyseis.gr/mis) για τη συνέχιση της υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα ΤΕΠΙΧ ΙΙ και θα παραμείνει ανοιχτό έως την Πέμπτη 28 Μαΐου και ώρα 12:00μ.μ. (Προηγούμενη περίοδος υποβολής: 28/4 έως 6/5).

Όπως γνωστοποίησε το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, οι διαθέσιμοι πόροι του προγράμματος αυξάνονται κατά 300 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν σε 750 εκατ. ευρώ νέα δάνεια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Με το παραπάνω ποσό, ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης, με τη συμμετοχή των τραπεζών, διαμορφώνεται σε άνω των 2 δις ευρώ.

Ενδεικτικό είναι ότι μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή, είχαν ήδη εγκριθεί σχεδόν 350 εκατ. ευρώ νέων χρηματοδοτήσεων στα πλαίσια το προγράμματος.

Από αυτά, τα περισσότερα είχε διαθέσει η Alpha Bank με εγκεκριμένες χορηγήσεις άνω των 150 εκατ. ευρώ, ακολουθεί η Τράπεζα Πειραιώς με 110 εκατ. ευρώ. Η Eurobank είχε χορηγείς 60 εκατ. ευρώ ενώ η Εθνική Τράπεζα είχε διαθέσει περίπου 20 εκατ. ευρώ. Βέβαια, θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχουν ακόμη χιλιάδες αιτήσεις προς αξιολόγηση και τα ποσά αυτά θα αλλάξουν σημαντικά.

Πηγές της Alpha Bank τόνιζαν ότι η «πρωτιά» έχει να κάνει με το γεγονός ότι η τράπεζα είχε έγκαιρα θεσπίσει διαδικασίες και είχε κάνει την απαραίτητη τεχνική προεργασία, ώστε να γίνονται έγκαιρα οι αξιολογήσεις.