Τραγωδία στο Λουτράκι: Από ασφυξία ο θάνατος των τεσσάρων ανδρών στο σπήλαιο – Eψαχναν για λίρες

Τραγωδία σημειώθηκε στο Λουτράκι, στην περιοχή Καρμπουνάρι, καθώς εντοπίστηκαν μέσα σε σπήλαιο τέσσερις άνδρες νεκροί. Πρόκειται για τέσσερα άτομα 35, 37,49 και 72 ετών που έχασαν τη ζωή τους πιθανότητα από ασφυξία που προκλήθηκε από αναθυμιάσεις που προκλήθηκαν μέσα στο σπήλαιο όπου αναζητούσαν χρυσές λίρες.

Ως προς το χρονικό των ερευνών όλα ξεκίνησαν από ένα τηλεφώνημα γυναίκας που ενημέρωνε πως ο άνδρας της είχε μεταβεί στην περιοχή και δεν έχει δώσει σημείο ζωής εδώ και ώρες. Άμεσα, γύρω στις 01:30, ξεκίνησαν έρευνες που οδήγησαν στον εντοπισμό τους ενώ η διαδικασία της ανάσυρσης των σορών ολοκληρώθηκε μέχρι τις 05:30.

Να σημειωθεί πως από τα θύματα οι τρεις ήταν κάτοικοι Λουτρακίου και ο ένας Ισθμίων.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τοπικές ιστοσελίδες οι άνδρες είχαν πάρει μαζί τους γεννήτρια που τους βοηθούσε στο έργο της αναζήτησης λιρών.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν 21 πυροσβέστες με 5 οχήματα, ενώ τα αίτια του θανάτου τους θα εξακριβώσουν μετά την διενέργεια Νεκροψίας-νεκροτομής που θα πραγματοποιηθεί στο νοσοκομείο της Κορίνθου.

Να σημειωθεί πως το ενδεχόμενο να είχαν πάει για αναρρίχηση στην περιοχή απέκλεισε και μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης.Το πιθανότερο σενάριο, που εξετάζουν οι Αρχές, είναι τα 4 άτομα να έψαχναν για λίρες και ενδεχομένως βρήκαν τραγικό θάνατο στην προσπάθειά τους να πυροδοτήσουν κάποιον εκρηκτικό μηχανισμό.
Να σημειωθεί πως ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής είπε στον ΣΚΑΪ ότι το βάθος του σπηλαίου ήταν περίπου 20 μέτρα.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες την Προανάκριση για την τραγική υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Ασφαλείας Λουτρακίου.