Εντυπωσιακό βίντεο με πώς έγινε η μεταμόρφωση της πλατεία Ομονοίας

Στις Αθηναίες, τους Αθηναίους και όλους τους επισκέπτες της πόλης αποδίδεται ξανά απόψε η πλατεία Ομονοίας που αποκτά και πάλι ζωή, ομορφαίνοντας και αναβαθμίζοντας ολόκληρη την περιοχή.

«Το εμβληματικό τοπόσημο της πρωτεύουσας δεν είναι πλέον ένας γκρίζος κυκλοφοριακός κόμβος αλλά ένα πανέμορφο σημείο συνάντησης – όπως συνέβαινε προηγούμενες δεκαετίες- μέρος του Μεγάλου Περιπάτου της πόλης που δημιουργείται το επόμενο διάστημα από τον Δήμο Αθηναίων» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ανήρτησε στα social media μία προσωπική αφήγηση για την ιστορική πλατεία και ένα εντυπωσιακό timelapse βίντεο από την αρχή των έργων ανάπλασης μέχρι την σημερινή ημερομηνία.

Το πανέμορφο τεράστιο σιντριβάνι που θα φωταγωγηθεί απόψε είναι ένα από τα μεγαλύτερα σε όγκο νερού σε ολόκληρη την Ευρώπη: Εχει διάμετρο 30 μέτρων, ο κεντρικός του πίδακας τινάζει το νερό σε ύψος ως και 20 μέτρα ενώ συνολικά διαθέτει 188 δέσμες νερού και 177 υποβρύχιους προβολείς που δημιουργούν μια πανδαισία φωτός και χρωμάτων.

Γύρω από το σιντριβάνι φυτεύτηκε γκαζόν και ολόκληρη η υπόλοιπη πλατεία, συνολικού εμβαδού 4,5 στρεμμάτων, καλύφθηκε με φιλικά στο περιβάλλον υλικά που ιδιαίτερα στην διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών χαμηλώνουν την θερμοκρασία.

Σε λειτουργία μπαίνει επίσης ξανά, μετά από πολλά χρόνια και το σπουδαίο υδροκινητικής λειτουργίας γλυπτό του Γιώργου Ζογγολόπουλου.