Βρέθηκε παράνομο εργοστάσιο παραγωγής τσιγάρων – Κατασχέθηκαν 25 τόνοι καπνού

Ένα πλήρως εξοπλισμένο παράνομο εργοστάσιο επεξεργασίας και παραγωγής καπνού εντόπισε χθες η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης σε περιοχή της Αττικής.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που λειτουργούσαν το εργοστάσιο. Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ο εκμισθωτής του χώρου, ο οποίος αναζητείται.

 

Όπως προέκυψε, οι δράστες εμπλέκονται στην παρασκευή λαθραίων καπνικών προϊόντων και τη μεταπώλησή τους στην εγχώρια αγορά και στο εξωτερικό.

Ειδικότερα, από τον Ιανουάριο του 2019 η εγκληματική οργάνωση είχε μισθώσει αποθήκη σε περιοχή της Αττικής, όπου εγκατέστησε και λειτουργούσε το παράνομο εργοστάσιο, με σύγχρονο εξοπλισμό και δυνατότητα επεξεργασίας περίπου τόνων καπνού την ημέρα.

Από τις έρευνες στην αποθήκη-εργοστάσιο, στον προαύλιο χώρο και στην κατοχή των συλληφθέντων, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 25 τόνοι λαθραίου καπνού, πλήρως εξοπλισμένη γραμμή επεξεργασίας καπνού, δύο γεννήτριες παραγωγής ρεύματος, πλήθος μηχανημάτων για την υποστήριξη της λειτουργίας του παράνομου εργοστασίου, φορτηγό όχημα με πλαστές πινακίδες στο εσωτερικού του οποίου εντοπίστηκαν 200 κιλά ακατέργαστου καπνού σε φύλλα, 22.950 ευρώ, δύο μηχανοκίνητα κλαρκ κι οκτώ χειροκίνητα παλετοφόρα, 600 χάρτινες κενές κούτες διαφόρων μεγεθών, δύο κάμερες παρακολούθησης κλειστού κυκλώματος, αυτοκίνητο, δίκυκλη μοτοσυκλέτα και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.
Οι διαφυγόντες φόροι και λοιπές επιβαρύνσεις του καπνού, σύμφωνα με τις κατασχεθείσες ποσότητες, εκτιμώνται στα 6.500.000 ευρώ.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, κατηγορούμενοι για εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις του τελωνειακού κώδικα και της νομοθεσίας για τη ρύθμιση ζητημάτων που αφορούν στη φορολογία καπνού.