Ανοίγουν το Σαββατοκύριακο οι οργανωμένες παραλίες – Μετακινήσεις στα νησιά από 25 Μαΐου

Ο καύσωνας αναγκάζει τους ειδικούς να δώσουν περισσότερο χώρο στον κόσμο στις πλαζ, έτσι ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός και να τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας, για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Ετσι το Σαββατοκύριακο θα ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες, ενώ στις 25 Μαΐου θα επιτραπεί η ελεύθερη μετακίνηση σε όλα τα νησιά σε Αργοσαρωνικό, Αιγαίο και Ιόνιο.

Στόχος είναι να αποφευχθεί ο συνωστισμός στις παραλίες και να μπορέσουν οι πολίτες να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα, έτσι ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, πράγμα που δεν συνέβη το περασμένο σαββατοκύριακο, αλλά και στα περιστατικά συγχρωτισμού σε πάρκα και πλατείες.

Η απόφαση φαίνεται ότι είναι ειλημμένη και θα ανακοινωθεί το αργότερο μέχρι την Πέμπτη, καθώς από την Παρασκευή το θερμόμετρο θα «σκαρφαλώσει» πάνω από τους 35 βαθμούς στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και τους 38 έως 40 βαθμούς μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μεσημέρι αναμένεται να ενημερωθούν οι δήμαρχοι των περιοχών που υπάρχουν οργανωμένες παραλίες, για τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να λάβουν ως διαχειριστές των πλαζ προκειμένου να υποδεχθούν με ασφάλεια τους λουόμενους.

Στις 25 Μαΐου θα ακολουθήσει το άνοιγμα όλων των νησιών. Οι πολίτες θα μπορούν να μετακινηθούν ελεύθερα, είτε κοντά στην Αθήνα, στα νησιά του Αργοσαρωνικού (Υδρα, Σπέτσες, Πόρος, Αίγινα, Αγκίστρι, Σαλαμίνα), είτε και σε όλη την επικράτεια στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου.