Κορωνοϊός: Στα 18 τα νέα κρούσματα, 2744 στο σύνολο – Ένας νεκρός σε 24 ώρες

Στα 18 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν στη χώρα μας σύμφωνα με την νεότερη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο συνολικός τους αριθμός ανέρχεται 2744. Εκ των σημερινών κρουσμάτων τα 12 αφορούν σε συρροή, και τα επτά εντοπίστηκαν στην ίδια οικογένεια.

Ακόμη ένα θύμα σε 24 ώρες

Επιπρόσθετα, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε πως κατέληξε ένας ακόμη ασθενής από επιπλοκές της νόσου, με το σύνολό τους να ανέρχεται σε 152. Τελευταίο θύμα του ιού ήταν ένας 80χρονος που έπασχε από υποκείμενο νόσημα και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία».  Επιπρόσθετα, 32 ασθενείς νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας με διάμεση ηλικία τα 67 έτη. Εξ αυτών οι 11 είναι γυναίκες. Συνολικά 88 ασθενείς εξήλθαν από εντατικές.

Ως προς τα εμβόλια, ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως οκτώ βρίσκονται σε φάση κλινικών δοκιμών. Παράλληλα τόνισε πως τις τελευταίες ημέρες καταγράφηκε μια χαλάρωση από όλους τους πολίτες και υπενθύμισε την προειδοποίηση του ΠΟΥ για αργόσυρτη άρση του lockdown στις χώρες που καταγράφονται νέες εξάρσεις κρουσμάτων.

«Πρόκειται για μια κρίσιμη περίοδο», είπε ο κ. Τσιόδρας και τόνισε πως χρειάζεται προσοχή, «δεν τελειώσαμε με την πάλη με τον ιό». Επανέλαβε την σύσταση αποφυγής χρήσης των μέσων μεταφοράς, και εάν αυτό δεν είναι εφικτό οι επιβάτες θα πρέπει να φορούν μάσκα.

Ο ίδιος επανέλαβε τις οδηγίες για χρήση μάσκας, τονίζοντας πως θέλει «προσοχή στους ειδικούς». «Επίσης χρειάζεται προσοχή στην πλύση των χεριών», συνέχισε.