Τεράστια γκάφα από την ΕΡΤ: «Πέθανε» Μίκη Θεοδωράκη και Ειρήνη Παππά

Γκάφα ολκής από την ΕΡΤ και δημόσια συγγνώμη καθώς στη σελίδα του τμήματος αρχείου στο Facebook ανέβηκαν αναρτήσεις «στη μνήμη» του Μίκη Θεοδωράκη και της Ειρήνης Παππά.

Σε ιστοσελίδα που διατηρεί το Τμήμα Αρχείου της ΕΡΤ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ανέβηκαν σήμερα το πρωί δύο αναρτήσεις στη «μνήμη» των Μίκη Θεοδωράκη και Ειρήνης Παππά.

Συγκεκριμένα, στη σελίδα του Αρχείου της ΕΡΤ στο Facebook δημοσιεύτηκαν το πρωί της Τετάρτης αναρτήσεις που αφορούσαν σε αφιερώματα στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη και την ελληνίδα ηθοποιό. Μόνο που στις αναρτήσεις αναφερόταν ότι «έφυγαν σήμερα από τη ζωή». Οι αναρτήσεις «κατέβηκαν» μόλις έγινε αντιληπτό το λάθος.

Η Διοίκηση της ΕΡΤ ήδη επικοινώνησε με τους οικείους των δύο κορυφαίων δημιουργών, ζήτησε συγγνώμη για τη δημόσια αυτή απρέπεια και έχει ήδη επιληφθεί για να διερευνηθεί άμεσα πώς έγιναν οι εν λόγω αναρτήσεις.

«Απόσπασμα από την εκπομπή «Το καλλιτεχνικό καφενείο», παραγωγής 1985, στην οποία ο Μίκης Θεοδωράκης είχε συναντηθεί τηλεοπτικά με τους πιο στενούς του συνεργάτες. Αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ στον Μίκη Θεοδωράκη, που έφυγε σήμερα από τη ζωή», έγραφε το ένα post.

«Απόσπασμα από την εκπομπή «Παρουσίες-Ειρήνη Παππά στις “Ωδές” του Βαγγέλη Παπαθανασίου», στην οποία η σπουδαία ηθοποιός ερμηνεύει ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια, ενώ μας ξεναγεί στο χωριό της, Χιλιομόδι, αλλά και σε μέρη που αγάπησε και συνδέθηκε μαζί τους. Αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ στην Ειρήνη Παπά, που έφυγε σήμερα από τη ζωή», έγραφε το άλλο.